30 százalékkal hatékonyabbak az új metrókocsik

A BKV szerint 27,3 százalékkal csökkent a 2-es metró vonalán futó szerelvények energiaigénye a szovjet-orosz Ev metrók hoz képest, ezt a teljesítményt a Siemens hatékonysági díjjal jutalmazta.

A közlekedési társaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 2011-től folyamatosan megújított járműpark szerelvényei alkalmasak arra, hogy a fékezés során energiát termeljenek, és azt visszatáplálják a hálózatba.

hirdetés
MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egyrészt a korszerű járműveknek, a hálózatba visszatáplálható energiának, másrészt pedig a hatékony menetrendnek, az automata vonatvezérlésnek, a korszerű transzformátoroknak, illetve a veszteségek minimalizálásának köszönhetően összesen 27,3 százalékkal csökkent a járművek energiaigénye. A 2-es és 4-es metró energiaellátásért felelős, valamint a vonatvezérlő rendszereket a Siemens építette ki.

Hozzátették: a BKV továbbra is elkötelezi magát a közösségi közlekedés fenntartható fejlődése mellett, és kiemelt ügyként kezeli az energiahatékony technológiák alkalmazását a mindennapokban.