A fűtési szezonban is marad a rezsicsökkentés a magyar családoknak

A most kezdődő fűtési szezonban is marad a rezsicsökkentés a magyar családoknak, akiket már 2013 óta segítenek ezzel – mondta Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Kiemelte, hogy a földgáztárolók töltöttsége a fűtési szezonra elérte a 97 százalékot. Ha hidegebb tél lenne, akkor is lesz elegendő gáz, az ország tárolókapacitásai jelentősek – mondta.

Tető kémény

hirdetés

Kitért arra, hogy a tárca energetikai fórumsorozatot indít a kistelepülések önkormányzatainak, ezek célja a kistelepülések versenyhátrányának csökkentése, energiahatékonyságuk növelése. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Bágyogszováton volt az első ilyen fórum, hétről-hétre minden vármegyébe eljutnak – ismertette.

Hangsúlyozta, hogy a kormány biztosítani tudja a rezsivédelmi alapot, az önkormányzatok energiaköltségeit pedig az idén 76 milliárd forinttal támogatta. Hozzátette, hogy a jövő évi költségvetésben az önkormányzatok rezsiterheit ennél is nagyobb összeggel, 83 milliárd forinttal kívánja segíteni a kormány. Az energiaválság idején a kormány senkinek sem engedte el a kezét – közölte az államtitkár, hozzátéve: a magyar családokat úgy védi a kormány, hogy fenntartotta a rezsicsökkentett sávot, aminek révén az unió legalacsonyabb gáz- és áramárait fizetik az érintettek.

Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy az energiaválságban a vállalkozásokat is segítették, számos energiamegtakarítást eredményező beruházást támogattak.

energiaoldal.hu – MTI