A Guardian a magyar rezsicsökkentésről

Orbán Viktor kormánya még a brit Munkáspárt vezetője által tervezett közműdíj-befagyasztásnál is jóval keményebben lép fel a nyerészkedő energiaszolgáltató cégekkel szemben – írta online véleményrovatában a The Guardian.

A brit baloldali napilap szemleírója, Neil Clark szerint a jövő tavaszi választásokra tekintettel “természetesen feltehetők kérdések” azzal kapcsolatban, hogy mi is vezérli Orbán Viktort, amikor fellép az energiaszolgáltatókkal szemben.

The Guardian Orbán Viktor

hirdetés

Azonban az a puszta tény, hogy kormánya kész cselekedni, éles kontrasztba állítja a konzervatívok vezette brit kormánykoalíció tehetetlenségét – áll a The Guardian írásában.

A szerző szerint egyes magyar politikusok gúnyolják Orbán “populista hozzáállását” az energiaügyhöz, ám a magyar kormány politikája könnyebbséget jelent a hétköznapi ember számára, és elviselhetőbbé tette a mindennapi életet abban az országban, amelyben a háztartások költségvetésének mintegy 20 százalékát a gázszámla vitte el.

Az energiaárakkal kapcsolatos beavatkozó kormányzati megközelítés is magyarázza a Fidesz kiemelkedő támogatottsági előnyét – írta a brit napilap.

MTI

Vélemény, hozzászólás?