A német zöldáram lenyomta az európai árakat a sportpiacon

Estek a másnapi áramárak az európai piacon kedden, a németországi nap- és szélerőművek termelésének növekedésére, és a franciaországi nukleáris termelés felfutásával kapcsolatos várakozások miatt. Az éves árakat viszont az olajárak visszahúzták. Korábban a 2017-es szállításra vonatkozó árak a francia atomerőművi termelés szokásosnál nagyobb téli visszaesése miatt emelkedést mutattak.

Ugyan a szerdai napra vonatkozó németországi szélenergia termelés 640 megawatt visszaesett, de továbbra is az igen magas 12,6 gigawattos szinten állt kedden, a napenergia kibocsátás 1,5 gigawattal 4,6 gigawattra ugrott a Thomson Reuters adatai szerint.

allianz-arena-münchen_németország_szélerőmű

hirdetés

Szerdán Németország nettó exportőrként lesz jelen a piacon több, mint 600 megawattal. Franciaországban pedig csaknem 1,2 gigawattal nőhet a nukleáris termelés.

Korábban, az elmúlt napokban a határidős árakban emelkedés mutatkozott a 2017-es szállítású termékek körében, miután a hírek arról szóltak, hogy a szokásosnál nagyobb mennyiségű nukleáris kapacitást állítanak le Franciaországban a télen.

forrás: energiainfo.hu

Vélemény, hozzászólás?