Az LG villanyozza fel a Faraday Future elektromos autóit

A Faraday Future elektromos autógyártó startup az LG Chem akkumulátoraival tervezi a jövőben az autóit felszerelni. A kínai befektetők érdekeltségébe tartozó, kaliforniai központú társaság különleges moduláris akkurendszert tervez az autóiba, amelyek hatékonyabbá teszik a különböző méretű elektromos autók gyártását.

Többről van szó, mint egyszerű beszállítói megállapodásról a startup cég és a világ legnagyobb lithium-ion akkumulátor-gyártója között.

faraday_future_ffzero1

Akárcsak a Tesla és az LG legnagyobb konkurense, a Panasonic közötti együttműködés, az LG Chem is partnerként dolgozik a Faraday Future megoldásainak fejlesztésén – írja a Fortune internetes kiadása, megjegyezve, hogy ezek a szoros partnerségek vezethetnek el az olcsóbb, egyszerűbb hatékonyabb és ugyanakkor erőteljesen akkumulátoros megoldásokhoz, és tehetik a mainál lényegesen vonzóbbá az elektromos közlekedés a felhasználók számára.

hirdetés

Példaként említi a Fortune az LG és a General Motors együttműködését, amelynek eredménye a Chevrolet Bolt, egy tömegtermék, amely 283 mérföldet képes egyetlen töltéssel megtenni.

faraday_future_akkumulátor

Az autó ára pedig 40 ezer dollár alá ment, ami a széleskörű elterjedés egyik fontos küszöbének tekinthető. Az LG egyébként korábban a Teslaval is együttműködött, Elon Musk cége számára a roadsterbe szálíltott energiatárolókat. Az S modellbe azonban már a Panasonic adja az akkumulátort.

forrás: energiainfo.hu