A rezsicsökkentés folytatásáról dönt az Országgyűlés

Háromnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, a képviselők hétfőn törvénymódosításokat fogadhatnak el a rezsicsökkentés folytatása érdekében. Emellett hétfőn módosíthatják a termőföld védelméről szóló törvényt, továbbá elfogadhatják a Bethlen Gábor Alap tavalyi működéséről szóló jelentést is. Kedden kezdhetik tárgyalni a kormány azon javaslatát, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert, amelynek révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók.
A Ház hétfőn dönthet a fideszes Németh Szilárd azon törvénymódosító javaslatáról, amely a kormány újabb rezsicsökkentését támogatja.

kép: gabor_laczko/indafoto.hu

kép: gabor_laczko/indafoto.hu

A kormánypárti politikus indítványában emlékeztet arra, hogy a január 1-jével megvalósított 10 százalékos rezsicsökkentésen túl további 11 százalékkal mérséklődhet a lakossági villamos energia, a földgáz és a távhő hatósági ára. Módosíthatják a termőföld védelméről szóló törvényt, és elfogadhatják a Bethlen Gábor Alap tavalyi működéséről szóló jelentést is.

hirdetés

Kedden tárgyalhatják az utasadat-információs rendszer javaslatát. Szintén a második ülésnapon kerül napirendre a katasztrófavédelmi törvény módosítása, amelyben a kabinet a márciusi hóvihar és a nyári dunai árvíz tapasztalatai alapján javasol változtatásokat. Ezek közé tartozik például, hogy a jövőben a közmunkások is bevethetővé válnának a katasztrófahelyzetekben.

Az Országgyűlés szerdán a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es tevékenységét kezdi értékelni.
MTI