Aktívak voltak a passzívházak

Hat magyar vállalat és szakmai szervezet képviselte Magyarországot a hatodik alkalommal megrendezett Clean Energy Building (CEB) Megújuló Energia és Passzívház Építészeti Kiállításon február 7-9. között Stuttgartban – tájékoztatta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) csütörtökön az MTI-t.

A rendezvény az energiahatékony építészet egyik legfontosabb eseménye Németországban, amelyen mintegy 200 kiállító szerepelt és 7000 szakmai látogató vett részt.

A Magyarországon még csak kezdeti lépéseket megtevő passzívház-iparágban már jelen vannak olyan innovatív magyar vállalatok, amelyek saját technológiájukkal, exportképes megoldásaikkal eredményesen vettek részt a kiállításon – jelezte közleményében a HITA.

hirdetés

kép: hita.hu

A hivatal által szervezett 38 négyzetméteres kollektív magyar standon az Archenerg Klaszter, a COzero Kft., az Interhaus-Barta Kft., a Miskolczy Energiaterv Kft., a Merkapt Zrt. és a Variosystem Group Kft. kapott bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény segített abban, hogy hasznos kapcsolatokat építsenek ki új partnerekkel és megrendelőkkel, illetve megismerjék a legújabb trendeket.

A HITA szerint máris láthatók a részvétel első eredményei. A Miskolczy Energiaterv Kft. Icotherm passzív ház ajtói nagy érdeklődést váltottak ki a vásár látogatói között. A cégvezetők több komoly megrendelővel is tárgyaltak, valamint egy lehetséges viszonteladó német céggel is felvették a kapcsolatot.