Tizennégy diák és egy tanár lett rosszul egy budapesti iskolában

Tizennégy diák és egy tanár lett rosszul csütörtökön Budapesten a XIX. kerületi Gábor Áron Általános Iskolában. A tűzoltóság nem mért határérték feletti szén-monoxid-szintet az intézményben.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, tizennégy diák és egy tanár fejfájásra panaszkodott, ezért riasztották a tűzoltókat. A műveleti labor és az orvosi szolgálat műszerei a helyiségekben, illetve a megvizsgált diákok és a tanár szervezetében sem mutattak ki határértéken felüli szén-monoxid-szintet.

kép: gaboriskola.extra.hu

hirdetés

A katasztrófavédők megtiltották a tornaterem öltözőjének melegvíz-ellátását biztosító gázbojler használatát a kémény felülvizsgálatáig.

Az iskolában történt tömeges rosszullét körülményeit hatósági eljárás keretében vizsgálja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kisdi Máté hozzátette: a Fővárosi Gázművek az iskola egyik nagyteljesítményű gázkazánját elzárta, és azt csak a felülvizsgálat után helyezik újra üzembe. Ez azonban az iskola fűtését nem érinti. Az iskola két épületből áll. Az elzárt gázkazán a tornatermi épületszárnyban van, amelyhez csak a tornateremhez tartozó öltözők meleg vizét biztosítja. A tornateremben és az iskola egész épületében zavartalanul folyhat tovább a tanítás – mondta Kisdi Máté.