Áramütés: Mercedes SLS AMG Electric Drive (videó)

Jövőre kerül gyártásba a Mercedes Párizsban bemutatott elektromos sportkocsija. A legek autója hasonlóan a korábban bemutatott B-osztálybeli modellhez, Electric Drive nevet és kék színt kap.

A Mercedes SLS AMG Electric Drive-ot hamarosan meg lehet vásárolni. A leendő vásárlóknak mindössze 416500 eurót, körülbelül 120 000 000 forintnak megfelelő összeget kell érte leszurkolni.

A Mercedesnél a kék környezetvédelem színe, ezért Párizsi Autószalonon bemutatott elektromos SLS is kék, krómhatású fényezést kapott. Az Electric Drive felirat mellett a lyuggatott maszk, továbbá a szénszálas első légterelő különbözteti meg az e-Mercit benzinmotoros testvéreitől.

Az ismerős karosszéria alatt megbújó technológia több rekordot is megdönt. Négy villanymotorjának összteljesítménye 552 kW (750 LE) és 1000 Nm. Ezzel minden idők legerősebb AMG modellje, egyben a világ leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autója.

hirdetés

Az óriási számok ellenére az Electric Drive gyorsulása elmarad a benzines modellétől: 3,9 mp alatt éri el a százat, ami gyengébb az SLS AMG GT 3,6 másodperces értékénél. Ez nyilván összefügg a közel négy Opel Amperányi teljesítményű akkumulátorral.

A bő fél tonnás, 60 kWh-s lítium-ion akkucsomaghoz 250 kilométeres hatótávolságot adnak meg, az apró betűs rész azonban elárulja, hogy ez az NEDC-ciklusnak megfelelő érték, vagyis hasonlóan kell kezelnünk, mint a hivatalos fogyasztási értékeket.

A villanymotorok maximális fordulatszáma 13 000 percenként, tömegük darabonként 45 kg. Mivel ezek hangja elég távol áll a szupersportkocsiktól megszokottnak, a Mercedes hangmérnökei motorhang-generátort készítettek az autóhoz: sajátos hang jelzi a motor beindítását, erőteljes hangorkán a gyorsítást, egyenletes sebességnél pedig visszafogottabbá válik a professzionális hangrendszer 11 hangszórójából áradó menetzaj.

Nyilvánvalóan nem ez az autó fogja megmenteni a fókabébiket, de az elektromos autózás masszív menetelését mindenesetre jól példázza, egyben kiváló lehetőséget teremt a Mercedes számára, hogy sulykolja technikai fölényét az autógyártásban.

Kapcsolódó cikkek
Genfben alig van elektromos autó

Úgy tűnik, az elektromos autók közel sem terjednek olyan gyorsan, mint azt az elmúlt években várták. Az idei genfi autószalonon Elolvasom

Hibrid űrhajóként támad fel az MZ?

Legtöbb honfitársunk emlékeiben az egykori keletnémet márka egy szerű, megbízható, diszkrét kék füstöt eregető motorként él, de Indiában más jövőt Elolvasom

3 Ft/km: itt a világ leghatékonyabb elektromos autója

Egy startup cég kifejlesztette a világ leghatékonyabb elektromos járművét. A Japán Keio Egyetem 26 különböző céggel működött együtt a fejlesztésben. Elolvasom

Új bevetésen a napelemes repülő

Ezúttal az Egyesült Államokat szeli át a Solar Impulse nevű, öt világrekorddal is büszkélkedő különleges napelemes repülőgép. , dots: true, dotsSpeed: 1200, rtl: false, }); });