Az Elmű-Émász egyetemes szolgáltatási üzletágát is átveszi az ENKSZ

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. részvényesei is döntöttek az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházásáról keddi rendkívüli közgyűlésükön a BÉT honlapján közzétett határozatok szerint. A közgyűlés döntése értelmében az Elmű Nyrt. egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonására irányuló kérelmet nyújt be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, illetve átruházza az Elmű egyetemes szolgáltatói tevékenységét az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-re.

Az Émász Nyrt. ugyancsak egyetemes szolgáltatói engedélyének visszavonását kéri az energiahivataltól, és átruházza az Émász egyetemes szolgáltatói tevékenységét az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-re.

kép: elmu.hu

kép: elmu.hu

hirdetés

A közgyűlések felhatalmazták a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot és aláírjanak minden olyan okiratot, amely szükséges az intézkedések végrehajtásához.

A gázpiac után az árampiacon is megjelenik az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. 2016 januárjában. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szeptember elején azt mondta, tartani tudják a tervezett ütemezést, a kormány és az RWE májusban aláírt szándéknyilatkozata alapján egyebek mellett átveszik az Elmű-Émász egyetemes szolgáltatási üzletágát.

energiaoldal.hu – MTI