Az LMP nem szeretne tűzifaprogramot

Szociális földgázprogramra cserélné le az LMP-s Sallai R. Benedek a tűzifaprogramot, utóbbi ugyanis a képviselő szerint jelentősen károsítja a környezetet.

A politikus keddi sajtótájékoztatóján ismertette határozati javaslata tartalmát. Kijelentette: a szociális tűzifaprogram megbukott, az alapján az emberek csupán azt dönthetik el, hogy megfagynak vagy megfulladnak.

hirdetés

Kifogásolta, hogy eddig csak az ötezer fő alatti településeken jutottak hozzá az emberek támogatott tűzifához, amelyek azonban igen rossz minőségű tüzelők, nem biztosítnak jó égést, viszont jelentősen rontják a levegő minőségét, kivágásuk pedig hozzájárul az erdők eltűnéséhez.
Sallai R. Benedek rámutatott arra is: az országban mindenhol megkezdődtek az illegális fakivágások, az embereknek ugyanis nincs pénzük tüzelőre. Szerinte ezért a kormányzatnak el kellene dönteni, hagyják-e a továbbiakban is, hogy “a földgázzal kereskedő fideszes haverok megszedjék magukat az árrésen”, vagy lehetőséget teremtenek arra, hogy a rászorulók olcsóbban kapják azt.

energiaoldal.hu – MTI

Vélemény, hozzászólás?