Az MVM OVIT elsőként tanúsíttatta Magyarországon a legújabb ISO szabvány szerint minőségirányítási rendszerét

Az MVM OVIT Zrt. a nagyvállalati szektorban Magyarországon elsőként tanúsíttatta az új ISO 9001:2015 szabvány szerint integrált irányítási rendszerét. A minősítést az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt. végezte, amely a brit National Quality Assurance vezető nemzetközi tanúsító testület kizárólagos magyarországi képviselője. Az MVM OVIT hazánk energetikai iparának legkiterjedtebb tevékenységi körű fejlesztő, kivitelező és karbantartó társasága. Az energetikai piac számára nyújtott szolgáltatásaival a társaság közvetlenül befolyásolja az ellátásbiztonságot, tevékenysége stratégiai jelentőségű, ezért a cégnek a legszigorúbb minőségi követelményeknek kell megfelelnie.

Az MVM OVIT Zrt. a sikeres, regionális szinten is meghatározó, nemzeti tulajdonú MVM Csoport tagja. A társaság tevékenysége a magyar átviteli hálózat és a hazai erőművek karbantartásához és fejlesztéséhez kapcsolódik, de megrendelői között évről-évre növekvő százalékban vasúttársaságok, áramszolgáltatók, továbbá ipari nagyfogyasztók és külföldi partnerek is szerepelnek.

kép: ovit.hu

kép: ovit.hu

A társaság már a kilencvenes években a nemzetközi ISO 9001 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszer bevezetése mellett döntött. A minőségirányítási rendszer 1996-ban lezajlott, sikeres auditálásával az MVM OVIT Zrt. a magyar energetikai ipar első tanúsított szereplőjévé vált.

A társaság szolgáltatásaink atomerőművi körülményeknek való megfelelése szempontjából az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal auditorai 1998-ban tartottak sikeres minősítő auditot. A 2004-ben megszerzett NATO beszállítói minősítés megtartása érdekében pedig a vállalat 2015-ben tanúsíttatta az AQAP 2120 katonai minőségirányítási rendszert.

MVM OVIT

A legmodernebb szabványok szerinti működés újabb állomásaként az MVM OVIT Zrt. a 2015. évben, az EMT Zrt. közreműködésével lefolytatott több hónapos auditálási folyamat eredményeként a legújabb ISO 9001:2015 szabvány szerint tanúsíttatta integrált irányítási rendszerét.

hirdetés

Patay László MVM OVIT vezérigazgató Bujtás Gyula

„Az MVM OVIT Zrt. működése szempontjából kiemelt jelentőségűnek tartom az új tanúsítvány megszerzését. Nemzeti tulajdonú nagyvállalatként célunk, hogy a változó gazdasági környezetre reagálva, mindig újabb kompetenciákat megszerezve növeljük versenyképességünket. Azt, hogy jó úton járunk, bizonyítja, hogy a közelmúltban több jelentős MVM Csoporton kívüli nagyprojektet nyertünk el, és fontos megbízatásokat kaptunk a külföldi energetikai piacon. A legújabb nemzetközi szabványnak megfelelő, hatékony menedzsmentrendszer működtetése biztosíték arra, hogy tevékenységünket mindig a legmagasabb szakmai színvonalon és versenyképesen végezzük”– mondta Patay László, az MVM OVIT vezérigazgatója miután átvette a hivatalos tanúsítványt Bujtás Gyulától, az EMT Zrt. ‒ NQA Hungary vezérigazgatójától.


A vezérigazgató a tanúsítvány átadása kapcsán elmondta: „Gratulálunk az MVM OVIT Zrt.-nek, hogy sikeresen felkészült az ISO 9001:2015 szabvány követelményeiből, melynek maradéktalanul megfelelt. A minőségirányítási rendszerükben jelentős előrelépés történt a folyamatszemléletű megközelítés és a kockázat alapú gondolkodás alkalmazásában. Ez a megközelítés és gondolkodás lehetővé teszi a rendszer folyamatai közötti kölcsönhatások és összefüggések felügyeletét, melynek köszönhetően az MVM OVIT Zrt. általános teljesítménye növelhető, és a vállalat eredményesen és hatékonyan tudja elérni tervezett eredményeit.”

Az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt.

Az EMT Zrt. tanúsító céget szakmai befektetők alapították 2002 novemberében, hogy az akkreditálási követelményeknek megfelelve ügyfélközpontú és ügyfélbarát szolgáltatást nyújtson partnereinek.

A Társaság szolgáltatásainak magas színvonalát szakmailag felkészült, jelentős gyakorlattal rendelkező auditorokon és oktatókon keresztül biztosítja. Az EMT Zrt. a brit National Quality Assurance (NQA) a világ egyik vezető nemzetközi tanúsító testületének kizárólagos képviselője Magyarországon. Az EMT Zrt. szolgáltatásait az NQA UKAS (United Kingdom Accreditation Service) által akkreditált rendszerének folyamataival összhangban végzi.

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?