Bántalmazta a gázszerelőt egy budapesti férfi

Bántalmazta a gázszerelőt egy józsefvárosi társasházban egy férfi, aki az elvégzett munkáért sem fizetett – mondta a szerelést végző cég vezetője az MTI-nek szerdán, hozzátéve, a megvert alkalmazottja kórházba került, a rendőrség pedig eljárást indított.

Papp János, egy budapesti gázkészülék-szereléssel és javítással foglalkozó bt. vezetője azt mondta: a VIII. kerületi Csepreghy utcában még múlt szombaton helyszíni felméréssel megállapították a kombi gázkészülék hibáját, a javítási költségről és a cserélendő alkatrészről hétfőn árajánlatot tettek a lakás tulajdonosának, amelyet a férfi elfogadott.

Kedden a szerelést a cég munkatársa el is végezte, de a számla átadásakor a tulajdonos jelezte, nem fizeti ki a 65 ezer forintos összeget, ezért a cég alkalmazottja a készülékből ki akarta szedni az általa beépített alkatrészt, amit a férfi nem engedett.

hirdetés

A tulajdonos hátulról leütötte majd összerugdosta a földön fekvő szerelőt, és letépte nyakláncát. A szerelő ekkor értesítette a mentőket és a rendőrséget. A férfit kórházba vitték, az orvosok azóta is megfigyelés alatt tartják – mondta Papp János.

A cégvezető szerint a támadás szándékos volt, ugyanis a megrendelő tisztában volt a szolgáltatás összegével, és ennek tudatában rendelte azt meg.

Papp János azt mondta, egyre többször fordul elő, hogy a megrendelő nem akarja kifizetni a munkadíjat, de ilyen atrocitásra még nem volt példa.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban az MTI megkeresésére szerdán azt mondta: a férfival szemben súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást a VIII. kerületi kapitányság.