Haláli fémtolvajok Orosházán

Három orosházi férfi próbálta meg elbontani egy temető kerítését 2012. december 1-jén Orosháza külterületén. A gyanúsítottak mindent megtettek azért, hogy ne bukjanak le, de ez nem volt elég. A rendőrök a helyszín közelében elfogták őket és büntetőeljárás indult ellenük.

A társaság egy piros színű Ladával indult lopni. Már korábban kiszemelték a Nagyszénást és Orosházát összekötő út melletti régi temetőt, pontosabban az azt körülvevő kovácsoltvas kerítést. Úgy gondolták, hogy elbontják, majd leadják hulladék fémként, így jutnak pénzhez.

kép: police.hu

hirdetés

El is kezdték bontani a kerítést, majd a kivágott darabokat a kocsi csomagtartójába pakolták. Ténykedésükről azonban jelzést kapott a rendőrség, és a rövid időn belül a helyszínre érkező egyenruhások nem messze a temetőtől feltartóztatták, majd igazoltatták a társaságot. Ekkorra már elindultak a temetőtől, de mikor meglátták a rendőröket megálltak és gyorsan kidobálták a kocsiból a vasat. Az elszámoltatást azonban nem sikerült elkerülniük, bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították őket.

kép: police.hu

A három orosházi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az egy méter magas, összesen több mint 11 méter hosszú kerítés elemeket pedig az Orosházi Rendőrkapitányság lefoglalta a gyanúsítottaktól.

police.hu

Vélemény, hozzászólás?