Bill Gates megújuló energiákba fektet

Bill Gates a megújuló energiák felé fordul: a Microsoft multimilliárdos társalapítója úgy döntött, hogy az energiatárolási szektornak ad némi pénzügyi lökést. Gates egyike azoknak a nagyberuházóknak, akik 35 millió dolláros tőkével finanszírozzák az Aquion Energy energetikai céget.

kép: wikipedia

kép: wikipedia

Ez a cég viszi a piacra az Aqueous Hybrid Ion (AHI) akkumulátorokat. Az AHI olyan, tengervíz alapú elektromos tároló rendszer, amelyet gazdaságosabbnak és környezetbarátabbnak tartanak a jelenleg forgalomban lévőkkel.

Az Aquion Energy szerint hibrid akkumulátorainak egyik előnye, hogy megsemmisítésük ugyanolyan egyszerű, mint a közönséges hulladéké, ugyanis egy tengervíz alapú elektrolittal készült a drága és veszélyes vegyi anyagok helyett.

hirdetés

Ezen felül biztonságosak is, mert például rövidzárlat esetén sem okoznak sem robbanást, sem pedig tüzet.

A jelenlegi 35 millióhoz még egy 15 milliós kölcsön is járul, amely lehetővé teszi a cégnek, hogy már 2014-ben megkezdődhessen az akkumulátorok tömeges kereskedelmi forgalmazása.

Gates csatlakozására néhány hónappal azután került sor, hogy az energiaszektor felszólította az amerikai kormányt: támogassa több pénzzel az iparággal kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket.

forrás: energiacentrum.com/Aiolus News

Vélemény, hozzászólás?