Bringára pattantak a készenléti rendőrök

A lovas, a kutyás, a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatok mellett a nyáron kerékpáros rendőrök is szolgálatot teljesítenek a turisták által leginkább látogatott helyszíneken – erről Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten, a Városligetben.

A biciklis járőrszolgálat fő célja a turisztikailag jelentős területeken a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, átfogó ellenőrzések végrehajtása, valamint az, hogy állandó demonstratív rendőri jelenlétet biztosítsanak.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Budapesten a Margitszigeten, a belvárosban, a Városligetben, a Római-parton, a Népligetnél, a budai várnegyedben, a budai rakparton és a Gellérthegyen lehet majd látni kerékpáros rendőröket, akik vidéken a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környékén is szolgálatot teljesítenek.

hirdetés

Összesen 60 járőr végzi így a munkáját a nyári szezonban, megjelennek majd a jelentősebb tömegrendezvényeken és fesztiválokon is.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Csiszér-Kovács Viktória beszámolt arról is, hogy nemcsak a kerékpáros járőrszolgálat indul a jó idő közeledtével, de megalakult a Készenléti Rendőrségen egy kerékpárosokat oktató csoport, ami elsősorban a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelését szolgálja.

Munkájuk során játékos módszerekkel ismertetik majd meg a gyerekeket a közlekedési szabályokkal, a közúti jelzőtáblákkal és a rendőri jelzésekkel. Azt is tervezik, hogy az általános iskolákban, a nyári táborokban és a kerékpáros rendezvényeken ilyen oktatásokat tartanak.

MTI

 

Kapcsolódó cikkek
Álcsatornások garázdálkodnak Budapesten!

Hívatlanul toppannak be és a Fővárosi Csatornázási Művekre (FCSM) hivatkozva dugulást állapítanak meg 2-3 főből álló csoportok. Elsősorban idős nyugdíjasokat Elolvasom

Nem csak sebességet mérnek az új traffipaxok

Még idén szolgálatba állnak a rendőrség legújabb komplex ellenőrző készülékei. Nem csak sebességtúllépésre, számos egyéb szabályszegésre is kihegyezték őket. Év Elolvasom

Óvatosan dokkolja BuBiját!

Bő egy héttel a rendszer élesítse után máris lába kelt egy Mol BuBi biciklinek. A BKK feltételezése szerint bérlője rosszul Elolvasom

Mindent tudó traffipaxokat tesztelnek

Új sebességmérőket tesztelnek a rendőrök. A traffipaxok várhatóan már januárban kikerülnek az utakra. Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?