Családok versenyeznek az energiatudatosság növeléséért

Az E.ON EnergiaKözösségek verseny célja, hogy a családok, háztartások energiatudatosságát és energiahatékonyságát növelje, és ezen keresztül is népszerűsítse a klímabarát, zöld életmódot. A program érdekessége, hogy a háztartás minden tagját igyekszik bevonni a versenybe, így a jelen és jövő nemzedékei együtt tanulhatják és gyakorolhatják a környezettudatos életmódot. Jelentkezési határidő 2014. november 15.

A verseny célja továbbá, hogy a résztvevők úgy érjenek el energia- és erőforrás-megtakarítást, hogy eközben az életminőségük nem csökken – sőt, a korábbi résztvevők beszámolói alapján nő! Információt, útmutatást, és tanácsokat kapnak arra nézve, hogy befektetés nélkül hogyan érhetnek el megtakarításokat az otthonukban.

kép:energiakozossegek.hu

kép:energiakozossegek.hu

Fontos, hogy a jelentkezők más családokkal, háztartásokkal is együttműködnek, felhasználva a közösség erejét erősítik egymást, és közösen még jobb eredmények elérése válik lehetővé. Az első három évadban a közösségek átlagosan 8-10 százalékos megtakarítást értek el, de az igazán lelkesek 15-20 százalékkal is csökkentették fogyasztásukat, miközben a kreatív feladatok részeként klímabarát menüt és zöld bulit is terveztek.

A versenybe 5-10 család által alakított kis csapatok, azaz EnergiaKözösségek nevezhetnek. EnergiaKözösséget alakíthatnak szomszédok, barátok, munkatársak, iskolatársak, művészeti, sport vagy vallási közösség tagjai, tehát bárki!

hirdetés

A közösségeket felnőtt klíma-koordinátorok és 10 évnél idősebb fiatal energiavadászok fogják össze. Az ő feladatuk, hogy biztosítsák a mérőórák leolvasását, és azt, hogy a résztvevő családokban mindenki megismerje a megtakarítási lehetőségeket. Munkájukat a GreenDependent szakértői csapata és az E.ON önkéntesei is segítik.

Klíma-koordinátor és energiavadász bárki lehet, előzetes energiatudatossággal vagy klímaváltozással kapcsolatos tudás nem szükséges, azt a résztvevők a verseny során szakértők segítségével, többek közt interaktív képzéseken megszerzik.

A legtöbbet megtakarító közösségeket az E.ON értékes nyereményekkel jutalmazza, a legtöbbet megtakarító és legkreatívabb közösség díja 300.000 Ft értékű vásárlási utalvány, amelyet környezetbarát és energiatakarékos termékekre lehet költeni, de értékes nyeremény várja a 2. és 3. helyezett közösségeket, és a minimum 9%-os megtakarítást elérőket is.

A versenyben induláshoz a GreenDependent Intézet 2014. november 15-ig várja felnőtt klíma-koordinátorok és 10 évesnél idősebb fiatal energiavadászok jelentkezését!

A részvétel ingyenes, az ország egész területéről lehet jelentkezni!

A jelentkezési lap és további információk az energiakozossegek.hu oldalon találhatók, vagy az info@energiakozossegek.hu címen kérhetők.
OPH