Csökkentse fűtésszámláit még az idén, hőszigeteljen a MAPEI hőszigetelési rendszerével!

Jönnek a hűvösebb őszi napok, és lassan beköszönt a fűtési szezon. Sokan (vagy) éppen most újítják fel házuk hőszigetelését, (sokan) vagy még kivárnak, és vannak olyanok is, akik az elmúlt időszak rezsicsökkentései miatt inkább leveszik a napirendről ezt a kérdést.

Mivel jár jobban az ember, és ha úgy dönt, hogy mégis hőszigetel, akkor mennyivel csökkennek majd a havi fűtésszámlái?

MAPEI hőszigetelés kalkuláció megtakarítás fűtésköltség

Ezek nagyon is aktuális kérdések, lássunk néhány beszédes adatot:


Fontos tisztázni, hogy egy teljes hőszigetelési felújítás
magában foglalja nem csak a homlokzati hőszigetelést, de a tető (födém) szigetelését is, valamint a nyílászárók korszerűsítését is. Ha régi építésű a ház, és elavult a fűtési rendszer, akkor a teljes felújítással lehet csak jelentős megtakarítást, és A vagy A+ energiaosztályú besorolást elérni.

De, hogy az egyes elemek korszerűsítése mennyiben járul hozzá a fűtési költségek lefaragásához, azt sokan nem tudják pontosan meghatározni.

Az arányok így oszlanak el az egyes szigetelési módszerek között:

 • Nyílászáró szigetelés:  15%
 • Homlokzat hőszigetelése: 35%
 • Tető (födém) hőszigetelés: 25%

(Az arányok változhatnak az épület jellegéből adódóan.)

Arra a kérdésre, hogy egy régi építésű, tehát teljes hőszigetelési felújítást igénylő ház esetében, mekkora megtakarításra lehet számítani 1 év alatt a fűtésszámlák csökkenésében, a válasz lehet, hogy meglepő: akár 50% feletti is!

MAPEI hőszigetelés megtakarítás spórolás család energiaoldal.huÉrdekes kérdés annak megvizsgálása, hogy hosszú távon (5 év) vajon mivel jár jobban az ember: ha hőszigeteli a házát, vagy inkább a felújításra szánt pénzt a bankban tartja, és kamatoztatja?

A válasz bizony a hőszigetelés mellett szól, biztosan és folyamatosan megtérülő, tényleges megtakarítási formát jelent, mindamellett, hogy a ház piaci összértékét is jelentős mértékben megnöveli.

Mindezek után a hőszigetelési dilemma előtt állóknak a felújítást javasoljuk, megéri!

A MAPEI MAPETHERM homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazásával mind régi és új épületek felújításakor, és homlokzatképzésekor jelentős mértékű energia-megtakarítás érhető el.

A MAPETHERM hőszigetelő rendszer hosszan tartó élettartamot biztosít.

A rendszer előnyei:

 • széles színválaszték
 • kedvező ár-érték arány
 • megbízható, bevált műszaki megoldás
 • hirdetés
 • rendszer garancia

Rendszer elemei:

 • MAPETHERM POLISZTIROL LAP
 • MAPETHERM RAGASZTÓTAPASZ – hőszigetelő lapok ragasztásához
 • MAPETHERM ÜVEGSZÖVET HÁLÓ – a repedéssel szembeni ellenállást biztosítja
 • QUARZOLITE BASE COAT vékonyvakolat
 • QUARZOLITE TONACHINO vagy GRAFFIATO vékonyvakolat

MAPEI Mapetherm hőszigetelő rendszer homlokzati szigetelés energiaoldal.hu

Miért érdemes a MAPETHERM rendszert választani?

Akár 30% fűtési költség megtakarítás is elérhető
Egy családi háznál a nem megfelelő hőszigetelő képességű falakon 30 % energia távozik el, mely nagy veszteségként jelentkezik. A MAPETHERM hőszigetelő rendszer használatával növelhetjük a falak hőtároló kapacitását.

Komfortérzet
A MAPETHERM hőszigetelő rendszer alkalmazásával télen a fűtés hatására kellemes hőmérsékletű légteret tudunk biztosítani, nyáron pedig ugyanez a hőszigetelő rendszer védi a falat a felmelegedéstől. Így elérhetjük a kiegyensúlyozott lakótéri hőmérsékletet.

Az épület értéknövelése
A megfelelően megválasztott, hőtechnikailag megtervezett MAPETHERM rendszerek hosszú távú befektetést jelentenek, mely megoldást nyújt az Ön hőszigetelési és karbantartási gondjaira. Az esztétikus homlokzat növeli az otthona értékét.

Figyeljünk a környezetünkre
Az energiaárak növekedése jobb minőségű, környezetbarát építkezés elterjedésére ösztönöz mindenkit. Ezáltal tudatos energiafelhasználással környezetkímélő életet tudunk teremteni. A hőszigetelő rendszerünk használatával csökkenthetjük a fűtési költségeinket. A termék fejlesztés során kiemelten tartottuk szem előtt a környezetvédelmet.

Színek és struktúrák
A homlokzat műszaki, szerkezeti és hőtechnikai tervezéséhez szorosan kapcsolódik a struktúra és a homlokzati szín meghatározása. Az épület értékét növeli a magas minőségi anyagokkal kivitelezett homlokzat, mely jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik és a színek megfelelő színtartóságával igazi dísze a háznak, mindezen tulajdonságok mellett ellenáll a környezeti hatásoknak. Az épület színezésénél fontos a szín kiválasztása, amely hosszú évekig tükrözi a világ számára egyéniségünket, érzéseinket.

MAPEI mapetherm hőszigetelés színekLehetőségek
Rengeteg megoldást kínálunk a páraáteresztőtől az éghetetlenig, egyedi színválaszték, struktúrák, mind-mind gazdaságosságot és kreativitási lehetőségeket biztosítanak a lakosságnak az álmaik megvalósításához.

Hőszigetelési akció

Most azok, aki még az idén hőszigetelni szeretnék a házukat a MAPEI segítséget nyújt. Akik 2013. november 15-ig regisztrálnak a hoszigetelesmindenkinek.hu weboldalon, azok részére a Mapei hőszigetelési szakértői ingyenes hőszigetelési tanácsadást, valamint egy rendkívüli extra kedvezményes árajánlatot készítenek, hogy még az idén megvalósíthassák házuk energiatakarékos hőszigetelését.

(x)