Csökkentse rezsiköltségeit napelemmel, LED-fényforrással!

A napenergia nemcsak környezetbarát alternatíva, de segítségével csökkenthető az energiaszolgáltatóktól való függés és a rezsiköltség is. Ön miért ne élne vele?

A napenergia előnyeiről, felhasználhatóságáról kérdeztük Plachy Lászlót, a Green Plan Energy Kft. ügyvezető igazgatóját.

napelemek greenplan

Miért előnyös a napenergia?

A Nap egy bárki számára elérhető energiaforrás, amely még évmilliókig hozzáférhető. Miközben a fosszilis energiahordozók készletei napról napra fogyatkoznak, a Nap energiája naponta megújul.  Felhasználásával nem terheljük környezetünket, nincs károsanyag-kibocsátás, illetve részben vagy akár egészben függetleníthetjük magunkat az energia-szolgáltatóktól, így csökkentve rezsiköltségeinket.

Milyenek a hazai adottságok?

Magyarország napenergia tekintetében közepes adottságokkal rendelkezik, de jobb helyzetben van, mint pl. a szomszédos Ausztria, ahol ennek ellenére lényegesen nagyobb arányban aknázzák ki a Nap energiáját. Az MTA egy becslése (2006) szerint a jelen technológiák mellett az ország akár teljes éves energiafogyasztása fedezhető lenne a Nap energiájából.

Milyen napelem panelt válasszunk?

LG napelem

Mivel hosszú távú befektetésről van szó és a garanciális idő 10-25 év, a megbízható, nagyobb múlttal rendelkező gyártók termékeit keressük. Cégünk az LG Magyarország Kiemelt Partnereként elsősorban a minőségi LG MonoX NEON monokristályos napelemeivel foglalkozik, amely 2013-ban az Intersolar kiállításon megnyerte a Napelem kategóriát, de kínálatunkban alacsonyabb árkategóriájú termékek is megtalálhatók, amelyek a kedvezőbb ár mellett teljesítik a műszaki elvárásokat.

Hálózatba táplálós vagy sziget üzemmód?

Nagyobb rendszer esetén csak a hálózatba visszatápláló kivitelt javasoljuk, mert az energia tárolása jelenleg még nagyon költséges és túl hosszú a megtérülési ideje.

Szigetüzemű rendszereket olyan esetekben célszerű alkalmazni, ahol kisebb a teljesítmény-igény, vagy nagyon költséges a hálózati áram bekötése.

Cégünk egyik legnépszerűbb terméke a LED-SOLAR kandeláber, ami szigetüzemben lát el térvilágítási feladatokat.

LED solar kandeláber

Igen kedvelt termékünk, segítségével ugyanis sok építési és engedélyeztetési költség megspórolható.

Mire szolgál az inverter?

InverterAmennyiben nem szigetüzemű rendszert építünk ki, hanem hálózatra szeretnénk visszatáplálni a napelemek által termelt energiát, a napelem egyenáramát váltóárammá kell alakítani.

Ezt az átalakítást végzik alapvetően az inverterek, amit adatgyűjtési és védelmi funkciók is kiegészítenek.

hirdetés

Fontos: mielőtt invertert választunk, tájékozódjunk, hogy a szolgáltató engedélyezi-e az adott inverter csatlakozását! Természetesen szakembereink ebben is naprakészek, és készséggel segítenek a választásban.

Mennyi napelem kell egy házra?

Ha a cél, hogy nullára csökkentsük villamos költségeinket, a rendszert az adott épülethez kell méretezni.

Például havi ~14.000Ft-os villanyszámla Likvidálására javasoljuk a legkedvezőbb árú és a legnagyobb mennyiségben értékesített, 3,1Kwp hálózatba visszatápláló rendszerünket, ami most akcióban csak 1.180.000 Ft + áfa.

Greenplan napelemek

Ez tartalmazza a 13db 240Watt teljesítményű napelemet, az engedélyes invertert, a tervezést, az Émász, E-on, Démász ügyintézést, valamint a teljes kivitelezést ferde tető esetén. További információkért látogasson el webshopunkba!

 

Mivel tudok még több energiát megtakarítani?

e-27-es-power-led-korte-lampaCserélje ki otthonában a hagyományos fényforrásokat korszerű, energiatakarékos, hosszú élettartamú LED-fényforrásokra, amelyek akár 80-90%-kal kevesebbet fogyasztanak hagyományos társaiknál.

Hol tudom megvenni?

Mindent megtalál a www.ipari-led.hu webáruházban, vagy bemutató termünkben:

1083. Budapest, Práter utca 30-32.

Nyitva tartás: H-CS: 9-16.30-ig, P: 9-14-ig

Tel: 0670-509-8799

Email: rendeles@ipari-led.hu

 

greenplan-logo-high-res (640 x 300)