Egy raklap elképesztő újrahasznosítási módjai!

Amikor az ember kezébe kerül egy használt és kidobott raklap, akkor nem sok mindent tud vele tenni. Rossz esetben kihajítja, esetleg eltüzeli. Pedig rengeteg dologra lehet felhasználni, mivel nem csak egyedi, de szép és környezettudatos bútorokat és kiegészítőket is készíthetünk belőle.

Fal

Az olyan kisebb falfelületeket, mint például a WC tökéletesen fel lehet dobni a már nem használt raklap segítségével.

Ehhez nem kell más, csak alaposan lemosni a deszkákat, és egyenként lefeszegetni őket.

Majd utána kivenni a szögeket, és egy nekünk tetsző minta alapján szép sorban a falra tenni. Ezzel nem csak rusztikus, de környezetbarát is lesz a falunk.

Dohányzóasztal

Egy kicsit bonyolultabb, de a raklapból tökéletes dohányzóasztal is készíthető. Először mindenképpen érdemes alaposan lepucolni, és lecsiszolni.

Ezután, ha a natúr bútorokat kedveljük, csak egy átlátszó lakkréteggel fedjük be, de ha szeretnénk, nyugodtan le is festhetjük nekünk tetsző színűre.

A tetejére kerüljön egy üveglap, az alját pedig egy másik raklap deszkáival

Kanapé

Ha megmozgatja a fantáziádat a raklapos ötlet, de nem szívesen néznéd, akkor tedd ki a kertbe! Egy kerti garnitúrának az alapja is lehet használt raklap.

Azt a részét, ami látszik, érdemes lefesteni, azután mehetnek rá a nagy és puha párnák. Ha egész télre is kinn akarod hagyni, akkor nem árt egy réteg lakkot felvinni rá.

„Cserép”

Akár kertet is készíthetsz a raklapból. Ehhez nem kell más, minthogy a réseknél betegyél plusz deszkákat, amik megfogják a földet.

Töltsd fel és ültesd be olyan növényekkel, amelyek színesek, és jól mutatnak a teraszon. Ha az aljához teszel egy kis vízgyűjtő tálcát, akkor a locsolással sem lesz probléma.

hirdetés

Ruhafogas

Kézenfekvő megoldás, csak csiszold és fesd a raklapot egy olyan árnyalatra, ami illik az előszobába.

Tegyél rá hajlított, nem éles vasakat, hogy legyen mire akasztani a ruhákat (az abszolút újrahasznosítás jegyében az akasztók lehetnek már nem használt kanalak, villák, amiket egyszerűen a fához kell csavarozni).

Ezután egyszerűen csavarozd hozzá a falhoz, és készen is vagy.

Cipőtartó

Itt is ugyanazokon az állomásokon kell keresztülmenni, mint szinte minden esetben. Csiszolni és festeni kell a raklapot, hogy szépen mutasson.

Ezután a padlóhoz közel, nagyjából egy cipőorrnyi távolsággal feljebb csavarozd a falhoz, majd a cipőket az orruknál dugd a résekbe.

Mást már nem is kell tenned, ráadásul rengeteg helyet megtakarítottál.

Ágyvég

Ez már egy kicsit munkásabb, ahhoz, hogy igazán mutatós legyen, csak a deszkákat kell felhasználni. Ezeket lecsiszolhatod és lefestheted, vagy rusztikusra is hagyhatod.

Ha szeretnéd, szép tapétával is bevonhatod, vagy akármilyen mintát is elhelyezhetsz rajta, a kész deszkákat csavarozd fel az ágy vége fölé, és gyönyörködj a művedben.

Polc

Ha a raklapot, természetesen a megfelelő előkészítés után, úgy rakod fel a falra, hogy az egyik oldaláról leszeded a külső deszkákat, akkor egy olyan tárolót fogsz kapni, aminek hátlapja dekorációs elemként is funkcionál, de ha kisebb darabokra vágod, akkor olyan polcokat is kaphatsz, mint egy zseb – persze ehhez az alsó, tartórészt neked kell felszögelni – ami remek szolgálatot tehet neked a konyhában például italtartóként.

Nem minden szemét, ami annak tűnik. Ha egy kicsit kinyitod a szemed, akkor nagyon sok pénzt spórolhatsz meg az újrahasznosítással.

forrás: men.hu