Elektromos autó 800 km hatótávval

A ma kapható elektromos autók egyik legnagyobb problémája a kis hatótávolság. Ez erősen korlátozza felhasználási területüket és elterjedésüket.

A ECOmove nevű Dán elektromos autó gyártó célja, hogy ezt a problémát megszüntesse. Így jött létre a kissé bizarr kinézetű QBEAK, amely 800 km-t is meghaladó hatótávval rendelkezik.

A jármű jelenlegi változata 120 km/h végsebességre képes, a két, egyenként 70 kW teljesítményű villanymotorral. Tisztán elektromos módban közel 300 kilométert tehetünk meg. A rendkívül könnyű és erős kompozit vázra alumínium karosszéria elemek kerültek, melyek között egy ARPRO nevű szigetelőanyag található. Ez többek között a fűtésre-hűtésre szolgáló energiával való takarékoskodást szolgálja.

A fejlesztés alatt álló léghűtéses biometanol-üzemanyagcella biztosítja az energiát a további 500 km megtételéhez. A tüzelőanyag-cella lehetővé teszi, hogy a jármű 3 perc alatt megtankolható legyen.

hirdetés

A gyártó ígérete szerint a QBEAK az egyik legolcsóbb elektromos autó lesz a piacon, ami ráadásul megbízhatóság és biztonság területén sem követel majd kompromisszumokat. A gyártást még ez év végéig el szeretnék indítani.

forrás: ecochunk.com

 

 

Vélemény, hozzászólás?