Elektromágneses energiával a migrén ellen (videó)

Hamarosan egy mágneses eszköz áll rendelkezésükre azok, akik akár maradandó károsodást is okozó migréntől szenvednek – legalábbis Amerikában. Az FDA ugyanis engedélyezte a fájdalomcsillapításra szolgáló eszközt – adta hírül a Fox News.
Spring TMS Total Migraine System screen elektromágneses energia migrén
Az FDA, az amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hivatal a közelmúltban hagyta jóvá a CTM, mágneses stimulátort azok számára, akik súlyos migréntől szenvednek, aminek tünetei között látászavar, szédülés és a végtagok bizsergése is előfordulhat.

Spring TMS Total Migraine System migrén elleni készülékA készülék mágneses energia felhasználásával stimulálja az agy vizuális feldolgozóképességének működésével összefüggésben lévő nyakszírti területet, a migrénes fájdalom enyhítése érdekében.

hirdetés

Spring TMS Total Migraine System migrén elektromágneses energiaAz FDA által végzett kísérleti vizsgálatban 201 migrénes betegen tesztelték a készüléket, akkor, amikor fejfájást éreztek. Összességében a résztvevők 38 százaléka a fájdalom enyhüléséről számolt be két órán belül, míg a kontrollcsoport tagjainál ez az arány csupán 17 százalékos volt.

Bár a fájdalomcsillapításra alkalmas az eszköz, a hatóság felhívja a figyelmet, hogy egyéb, a migrénnel járó tünetek enyhítésére – hányinger, fény-és hangérzékenység, nem alkalmas.
OrientPress Hírügynökség, képek: eneura.com