Elektromos meghibásodást javítottak a paksi atomerőmű kettes blokkján

A paksi atomerőmű kettes blokkján elektromos meghibásodás következett be szerdán, emiatt a reaktornak egy időre csökkent a teljesítménye, de még este ismét eléri teljes kapacitását – tájékoztatta az MTI-t Kovács Antal kommunikációs igazgató.

Kedd éjjel a villamos rendszer hibajelzése miatt működésbe lépett a kettes blokk generátorvédelme, emiatt a blokk teljesítménye lecsökkent. Az erőmű szakemberei az elektromos hibát az előírásoknak megfelelően elhárították – ismertette az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs vezetője.

Paksi Atomerőmű reaktortér. kép: atomeromu.hu

hirdetés

Arról is beszámolt, hogy a blokk visszaterhelését a szabályoknak megfelelően az átviteli rendszerirányítóval egyeztetve végzik. Nem sokkal 17 óra után 300-350 megawatt körüli volt a blokk teljesítménye, az 500 megawattos teljes kapacitást az ütemezés szerint az esti órákra érik el – mondta.

November 9-én egy úgynevezett szekunder köri meghibásodás miatt állították le tervezetten a paksi atomerőmű négyes blokkját, és a hiba elhárítása után, november 15-én kezdte meg ismét az áramtermelést a reaktor.

Vélemény, hozzászólás?