Észak és dél irányban is terjeszkedik a Mol

A Mol-csoport 124 üzemanyag-töltőállomással növelte csehországi hálózatát, miután hétfőn lezárult a Bohemia Realty és a Pap Oil társaságok július 3-án bejelentett megvásárlása – közölte a Mol az MTI-vel. Ezen kívül a Mol megvásárolhatja a szlovén Petrol olajipari vállalat részvényeinek 26 százalékát – értesült a Finance című szlovén gazdasági szaklap.

A közlemény szerint a csoport így már 149 kiskereskedelmi állomással rendelkezik, és közel 5 százalékos részesedést ér el a cseh kiskereskedelmi üzemanyagpiacon.

Petrol benzinkút Szlovéniában, Pince közelében, a magyar határtól pár száz méterre az M70-es autóút végénél, a szlovén A5-ös autópályán. MTI Fotó: Varga György

„A lépés további lehetőségeket teremt a cseh piacon, hiszen a tranzakció sikeres zárását követően a Mol-csoport kiskereskedelmi piaci részesedése megközelíti az 5 százalékot, és a töltőállomások számát tekintve az ország ötödik legnagyobb cégévé vált. A Mol-csoport célja, hogy középtávon 10 százalékos részesedést érjen el a kiskereskedelmi piacon további organikus és inorganikus lépéseken keresztül” – áll a közleményben.

hirdetés

A tájékoztatás szerint a kutak a Csehországban jól ismert PAP Oil márkanéven üzemelnek.

A jövő év első felétől az új kutakon is lehet majd fizetni a Mol-csoport kártyáival, így a MOL Gold kártyát a Mol-csoport mind az 1.744 töltőállomásán lehet majd használni. A helyi vásárlók továbbra is zavartalanul tankolhatnak a Pap Oil kártyával.

A Mol-csoport 11 országban 8 márkanév alatt üzemelteti töltőállomás-hálózatát, amelyek állandó felvevő piacot biztosítanak a finomítói termékei számára, valamint javítják a végfelhasználók közvetlen elérését. A 124 csehországi kút megvásárlásával mintegy 7,5 százalékkal növelte töltőállomásai számát a Mol.

A csoport a legtöbb kutat (426) Horvátországban üzemelteti, Magyarországon 360 üzemanyagtöltő állomása van, ezt követi Olaszország (227), Szlovákia (209), Csehország (149), Románia (130), Bosznia-Hercegovina (110), Ausztria (61), Szerbia (34), Szlovénia (37) és Montenegró (1).