Taroltak a nyári viharok – Az elemi károk kerültek a legtöbbe a Generalinak

Nyáron közel 3 milliárd forintot fizetett ki a vagyonbiztosításokra a Generali-Providencia Biztosító, ebből a lakásbiztosításoknál az elemi és a vezetékes víz okozta károk, míg az autóbiztosításoknál az ütközések okozták a legtöbb kárt – közölte a biztosító az MTI-vel hétfőn.

A három nyári hónapban az elemi károk összege 1,4 milliárd forint volt, a vezetékes víz okozta károk pedig mintegy 700 milliárd forintot tettek ki. A tűz, betörés, üvegtörés és más biztosítási események ezekhez képest elhanyagolhatók voltak.

hirdetés

Ge Ri Fotók/indafoto.hu

Az autóbiztosításoknál a 3 ezer kötelező biztosításos káreset mellett közel 8 ezer casco káresemény is történt a nyáron. Ezekre 1,2 milliárd forintot is meghaladó kifizetést teljesített a Generali. Ebből a járművek összeütközéséből 480 millió, a jármű más tárggyal való ütközéséből pedig 450 millió forint kár keletkezett.
A Generali-csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) adatai alapján az utasbiztosításokra kifizetett összeg eltörpül az eddig ismertetettekhez képest. A legnépszerűbb nyári célországokban felmerült károk közel 63 millió forintot tesznek ki az EUB adatai szerint.