Felesleges termékek kiállítása a győri Civilek Éjszakáján

Az alternatív közgazdaságtan egyik újdonságával, a felesleges termékekkel várják az érdeklődőket a győri Civilek Éjszakáján. Az országos programsorozathoz már harmadszor csatlakozott a győri Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítványa.
Az alternatív közgazdaságtan egyik újdonságával, a felesleges termékekkel várják az érdeklődőket a győri Civilek Éjszakáján 2013. szeptember 28-án este 20 órától a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium Tanácstermébe (9027 Győr, Budai út 12.). A Civilek Éjszakája országos programsorozat, melyhez immáron harmadszor csatlakozott a győri Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítványa.

Új elkerülő bringaút Szentendrén. kép: darthwalk/indafoto.hu

Új elkerülő bringaút Szentendrén. kép: darthwalk/indafoto.hu

A hazánkban negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Civilek Éjszakáján egy kiállításra invitálja az érdeklődőket a győri Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Közhasznú Alapítvány: a 2013. szeptember 28-án 20 órától kezdődő program során a szervezők a feleslegesség tárgyiasult formáit mutatják be, melynek megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap is támogatja.

hirdetés

A kiállításon a szervezők saját gyűjteményük bemutatása mellett a Föld Napjához kapcsolódó fotópályázat nyertes alkotásainak megtekintését is lehetővé teszik. Továbbá az este folyamán kerül bemutatásra a 2013 őszétől a CG & Partners Kutató és Tanácsadó Kft-től átvett kiadvány, a Fenntarthatósági Füzetek a legújabb száma, mely az éjszaka hangulatához illeszkedve szintén a felesleges termékekkel foglalkozik.

Az Egyesület és az Alapítvány először 2011-ben csatlakozott a Civilek Éjszakája kezdeményezéshez. Rendezvényeiken eddig az alternatív közgazdaságtan témái elevenedtek meg, mint a győri Happy Planet Index kiszámítása vagy egy környezetvédelmi játékgyűjtemény bemutatása. Idén a szervezetek kiemelten a feleslegesség témakörével foglalkoznak, hiszen a környezet iránti felelősség nemcsak kínálati, hanem fogyasztói oldalról is megközelíthető. A tudatosság építése közben fontos megállni azoknál a kategóriáknál, tárgyaknál, melyek hasznossága megkérdőjelezhető. A kiállítás során a szervezők így inverz módon próbálják ráébreszteni a látogatókat a környezettudatosság fontosságra.
OrientPress Hírügynökség

Vélemény, hozzászólás?