Felkészült az energiaipar az árvíz miatt kialakuló helyzet kezelésére

Felmérte az energiaellátást veszélyeztető tényezőket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), miután a miniszterelnök kedden veszélyhelyzetet hirdetett a Duna áradása miatt – tájékoztatta a hivatal csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az elmúlt időszakban több olyan fejlesztést is végeztek a villamos energia, földgáz-, illetve távhőszolgáltatók, amelyek különleges helyzet esetén is segítik a folyamatos energiaellátás biztosítását. Az esetleges krízisek megelőzésre, illetve kezelésére tett lépéseket a MEKH ellenőrzi.

hirdetés
MTI Fotó: Krizsán Csaba

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Dunán kialakult árvízhelyzet miatt a hivatal elnöke rendkívüli tájékoztatást kért a társaságoktól arról, hogy a veszélyeztetett területeken milyen intézkedésekre volt szükség, illetve mi várható az elkövetkező napokban. A beszámolók szerint a szolgáltatók felkészültek a veszélyhelyzet kezelésére. Korábban fejlesztéseket végeztek, most pedig megerősítették készenléti szolgálataikat, krízistervet készítettek, feltérképezték azokat a területeket, ahol várhatóan szükség lesz az ellátás szüneteltetésére, és felkészültek a lakosság tájékoztatására.

A veszélyhelyzet alatt a MEKH folyamatosan figyelemmel kíséri az energiaellátás biztosítását és együttműködik a kialakult ellátási problémák gyors megoldásában – áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?