Félúton jár a villanyautók versenye

A hétvégén rajtolt el Münchenből az eTourEurope rally, amelyen két magyar csapat is indult. A versenyzők már az út több mint felét megtették. A futam pénteken érkezik a budapesti Hősök terére, ahol a Magyar Elektromobilitás Szövetség szervezésében ingyenes családi rendezvény keretében fogadják a versenyzőket.

A magyarok két csapatnak is drukkolhatnak: Budapest és a Magyar Elektromobilitás Szövetség Voltswagen Budapest néven, Volkswagen e-Golffal versenyző csapatának és az Autónavigátor.hu Ford Focus Electric-kel versenyző pilótáinak.  A verseny tapasztalatai szerint „Wolfi”, Budapest „villanyparipája” képes újabb meglepetésekkel szolgálni: a német szakaszon, autópályán 300 kilométer feletti hatótávot mutatott.

 

eTourEurope 2017 Celle

Szerdán a kiindulás a festői Celle, a cél pedig Berlin, Washingtonplatz. Az eddigi út jónéhány meglepetést is tartogatott: a helyenként a várakozásoknál sokkal gyorsabb töltés mellett nem várt akadályokba is ütköztek a versenyzők, közúti ellenőrzésbe, vagy olykor a növekvő igény ellenére nem jól működő töltőkbe. A taktika megválasztása és az autók teljesítménye folyamatosan átrendezi a mezőnyt.

hirdetés

A Voltswagen Budapest már több mint 2000 kilométert hagyott maga után, miközben nem úszták meg a közlekedési dugókat – de egy balesetet sem láttak, és ökoáramot is „tankoltak”. Kedden az átlagosnál hosszabb, 420 kilométeres szakaszt dolgoztak le három töltéssel, kilométerenként 1,3 eurócent áron, eco üzemmódban. A német autópályán a 156 km/órás sebességet is sikerült elérni. Ma a berlini cél előtt a csapat Wolfi szülővárosát, Wolfsburgot is felkeresi.

eTourEurope_Celle 2017

2017. június 16-án érkezik hazánkba a rally. A versenyzők délután 2 órától a Hősök terére futnak be, ahol a szervezők ingyenes családi programmal várják az érdeklődőket. A fő attrakciót jelentő
„e-járgányok” mellett minden korosztály talál magának érdekes elfoglaltságot: áramtermelő bicikliket, „túrázási” lehetőséget a fa installációkból létrehozott erdőben, sokféle játékot kínáló babajátszóteret és nagyméretű ügyességi játékokat. A családi programot az elektromosautó-importőrök és különböző, környezettudatos szemléletet képviselő cégek, szervezetek megjelenése, valamint a Motomax elektromos motorversenyző csapat bemutatkozása egészíti ki.

eTourEurope 2017tankolás

A szervezők „Budapest Electric” elnevezéssel rekordkísérletre invitálják az elektromos jármű tulajdonosokat, hogy 18 órakor a Hősök tere köré gyűljenek, és a legalább 100 db e-járműről közös fotók és videófelvételek készüljenek.

energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?