Fogkrémmel?! – 9 meglepő tisztítás, amit rábízhatunk!

A fogkrém bizony nemcsak a fogainkra jó! Meghökkentően hangozhat, de egy fogpasztával számos egyéb feladatot is elláthatunk. Főleg, ha nem egy speciális, drága típust használunk, érdemes kipróbálni egyéb alkalmazási területeit is!

Akad néhány olyan termék a háztartásban, mellyel nem csak egy feladatot tudunk megoldani. Ha például azt gondoljuk, a fogkrémet csak fogtisztítás céljából használhatjuk, máris tévedünk. Szinte minden fogpaszta tartalmaz ugyanis olyan összetevőket, amelyekkel számos egyéb dolgot tudunk tisztítani a lakásban. Legközelebb tehát, ha takarítani készülünk, nézzük át, mely feladatokat oldhatja meg egy régi, egyszerű fogkrém is (a színezetteket kerüljük, mert foltot hagyhatnak!) Lássuk, mire használhatjuk.

1.Szőnyegfoltok eltávolítása

Kiborult egy ital a nappaliban? Makacs folt éktelenkedik a szőnyegen?

Próbáljuk ki rajta a fogkrémet. Nedvesítsük be az érintett területet vizes ronggyal, majd egy használaton kívüli, de tiszta fogkefével vigyük fel rá a fogkrémet. Dörzsölgessük gyengéden. Ha kész, ismét nedves ronggyal dörzsöljük át a területet.

2.Vizes palackok kimosása

A műanyag palackok belsejét igen nehéz kimosni, mert egyszerűen nem érjük el az aljukat. Nos, ez egy régi, tiszta fogkefével és fogkrémmel mától nem így lesz. Töltsük fel meleg vízzel a palackot, majd használjunk egy karcsú fogkefét, amellyel a fogkrémet bevihetjük a palackba és felkenhetjük az oldalára, aljára. Dörzsöljük meg minden oldalát, majd öblítsük ki forró vízzel!

3.Ékszertisztítás

Talán nem ismeretlen: egy kis fogkrém gondoskodik róla, hogy az ékszereink tiszták és csillogóak maradjanak. Egy gyengéd, már nem használt fogkefére vigyünk fel egy kevés fogkrémet és dörzsölgessük meg ezzel az ékszert. Ha végeztünk, öblítsük le meleg vízzel és töröljük szárazra. Ha a folt makacs, közvetlenül az ékszerre vigyünk fel egy kis fogpasztát és hagyjuk rajta egy óra hosszáig, mielőtt ledörzsöljük. Ne használjuk azonban a fogkrémet gyöngyökre, strasszokra és türkizre, mert azokat megkarcolhatjuk.

4.Gallér foltok

A gallér foltjainak eltávolítására ugyancsak alkalmazhatjuk a fogkrémet.

Tegyünk egy kevés fehér fogkrémet egy tiszta, használaton kívüli fogkefére és dörzsöljük vele a foltot, míg el nem tűnik. Ezután öblítsük le meleg vízzel és mossuk ki az inget szokásos módon, normál szappannal.

5.A bútorokon levő vízfoltok eltávolítása

hirdetés

Ugye bosszantó, amikor észrevesszük, hogy kör alakú vízfolt maradt az asztalra lerakott pohár után? Vigyünk fel a vízfoltra egy kis fogkrémet, majd töröljük le nedves ronggyal. Ismételjük ezt meg párszor, hogy a folt tényleg eltűnjön. Pár alkalom után már hiába fogjuk keresni.

6.Távolítsuk el a CD, DVD foltokat

Túlságosan karcosnak tűnik a kedvenc DVD-nk vagy CD-nk?

kép: fnogues

kép: fnogues

Tegyünk egy kevéske fogkrémet közvetlenül a karcolásra, majd egy gyengéd, nagyon picit nedves ruhával polírozzuk a CD-t vagy DVD-t, a közepétől a külseje felé haladva. Öblítsük le folyó vízzel és töröljük meg mikroszálas kendővel.

7.A szemüveg tisztítása

Ha gyakran ködössé válik a szemüvegünk, itt az ideje megoldanunk a gondot – egy kis fogkrémmel! Egyszerűen vigyünk fel a szemüveg belsejére egy kevés fogpasztát, enyhén nedves ronggyal.

Ezután öblítsük le a szemüveget meleg vízzel. Ne használjuk azonban ezt a módszert tükröződésmentes bevonattal készült szemüvegen!

8.Töltsük ki a fali lyukakat

A falon levő, használaton kívüli apró lyukakat szintén betömhetjük fogkrémmel. Használjunk ehhez segítségül egy ceruzát, amelynek hegyével kiválóan a helyére nyomhatjuk a pasztát. Használjunk több krémet, ha még mindig nincs tele a lyuk. Végül egy kártyával is elsimíthatjuk azt a lyuk bejáratánál. Már csak meg kell várnunk, hogy megszáradjon.

9.Körömápolás

A kezdeti fényt követően, amelyet a manikűrrel elérünk, hamarosan színtelennek és kopottasnak tűnik a köröm.

Könnyen visszahozhatjuk azonban a köröm fényét, ha gyengéden megdörzsöljük egy kis fogkrémmel (ezt is végezhetjük persze tiszta fogkefével), majd öblítsük le kezünket meleg vízzel. A körmök ismét ragyogni fognak!

forrás: napidoktor.hu