Spóroljon: főzzön mosogatógépben! (videó)

Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást – erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Tapasztalatai szerint edénytisztítás mellett főzésre is remek egy mosogatógép, csak éppen hermetikusan be kell csomagolni az étel nyersanyagát: légmentesen zárható zacskóba, vagy dobozba, nehogy mosogatószer vagy -lé érhesse.

Kép Claudia Castaldi

Kép Claudia Castaldi

Az alapanyag azután készre párolódhat egy normál mosogatóprogram ideje alatt és azzal párhuzamosan.

lavastoviglie

hirdetés

Így két legyet üthetünk egycsapásra, ami energiamegtakarítással jár, az pedig környezetbaráti tett – hangoztatja Casali, aki könyvet is írt a témáról Cucinare in lavastoviglie – Főzés mosogatógépben – címmel.

Copertina_con_fascetta

A brit lap konyhai szakértője, Yanthe Clay is pártolja a mosogatással egybekötött főzést. Tanácsa szerint legjobb halat főzni, azon belül lazacot, mert annak elég a viszonylag alacsony hőfok. Casali viszont olyan ételek mosogatógépes főzési receptjeivel is tud szolgálni, mint a kuszkusz, a borjúhús, az almáspite – jóllehet ez utóbbi hagyományosan sütést igényel.

Lisa Casali elkötelezett híve a gazdaságos főzésnek, a témában további könyvei is megjelentek, Cooking with (almost) no environmental impact és Ecocucina címmel, ezen kívül honlapján rendszeresen közöl különféle gazdaságos recepteket.

MTI/energiaoldal.hu

Vélemény, hozzászólás?