Füstbe ment terv

15 000 doboz csempészett cigaretta volt abban az Audiban, amivel lekapcsolt lámpákkal, csuklyában és oldalán tőrkéssel menekült vezetője. Végül a NAV munkatársai mentették ki az égő autóból, miután sikeresen karambolozott egy másik autóval. 1028 csomag cigi közben rögtön el is szívta magát…

A balesetben kilencen sérültek meg: heten súlyosan, ketten pedig könnyebben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó: Taipusz Attila

MTI Fotó: Taipusz Attila

Dávid Zoltán pénzügyőr százados elmondta, hogy a baleset előtt a NAV munkatársai Mátészalka és Kocsord között figyeltek fel egy első rendszám nélkül közlekedő személyautóra, amelyet megpróbáltak megkülönböztető hang- és fényjelzéssel megállítani. A kocsi vezetője azonban gyorsított, lekapcsolta a járműve lámpáit és menekülni kezdett.

A pénzügyőrök néhány kilométer megtétele után Nyírmeggyes területén találtak rá a kocsira, amely egy másikkal ütközött. A menekülő autóst a NAV munkatársai mentették ki a füstölő járműből, amely azt követően lángba borult. A tűzoltók és a mentők kiérkezéséig a pénzügyőrök a többi sérült mentését végezték a helyszínen – tette hozzá a százados.

hirdetés
MTI Fotó: Taipusz Attila

MTI Fotó: Taipusz Attila

Az égő kocsit a tűzoltók oltották el, s benne a pénzügyőrök 15 ezer doboz cigarettát találták, amelyből 1028 pakli rongálódott meg a lángoktól. A karambolozó csempészautó sofőrje a fején csuklyát, az oldalán tőrkést viselt. A pénzügyőrök a járművet, a csempészett dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig – aki súlyos sérülésekkel került kórházba – költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

energiaoldal.hu – MTI

 

One comment

Vélemény, hozzászólás?