Gázkazánok karbantartása

Ha szeretnéd meghosszabbítani a kazánod élettartamát…

A kazánokat évente illik karbantartani, tisztítani, átnézetni. Az éves karbantartást új kazánok esetében, mint garanciális feltételt írják elő a gyártók.

gázkazán-karbantartás

Az újabb kazántípusoknál már a karbantartást végző gázszerelő a kazán kezelőfelületén keresztül beállítja a következő szerviz idejét, és a kazánunk hibaüzenettel figyelmeztet bennünket.

A kazán éves karbantartásakor a szerelő megvizsgálja az egyes alkatrészeket, kitisztítja a hőcserélőt, a szűrőket és egyéb alkatrészeket.

Miért kell karbantartani a gázkazánt?
A gázkészülékek rendszeres karbantartása szükséges a gazdaságos és biztonságos üzemeltetéshez. A kazán élettartama meghosszabbodik, a fűtés hatékonyabb, a gázfogyasztás kisebb lesz. A régi kéményes készülékek esetében lecsökken a szénmonoxid veszély. Itt azért megjegyezném a szénmonoxid érszékelő fontosságát is.

hirdetés

gázkazán-karbantartás javítás

Minden lakástulajdonos rémálma, amikor egy téli hétvégén, karácsonykor vagy szilveszterkor gázszerelőt kell hívni, mert nincs fűtés, nincs meleg víz.

gázkazán-karbantartás gázszerelés

Ezeket a kazánhibákat megelőzhetjük, ha még a fűtési idény előtt elhívjuk a karbantartó szerelőt. Arról nem is beszélve, hogy a szerelő díjazása is szerényebb lesz.

gázkazán karbantartása gázszerelő

Ha rendszeresen a bevált szerelőt hívjuk, előre tudhatjuk a kazán fő darabjainak cseréjét, időben felkészülhetünk az kazán esetleges cseréjére.

forrás: gazszerviz.blog.hu