Használt mobiltelefonok és elemek gyűjtésével versenyezhetnek iskolák

Iskolák és diákok versenyezhetnek az időszaki használt mobiltelefon- és elemgyűjtő bajnokságon a Fenntarthatósági Témahét keretében április 17. és május 19. között.

Mint írják, az április 24. és 28. között megrendezendő országos Fenntarthatósági Témahét keretében ismét meghirdetik az időszaki szelektív hulladékgyűjtő bajnokságot, amely során ezúttal is két kategóriában szállhatnak versenybe a diákok.

hirdetés

A tájékoztató szerint a verseny célja, hogy ráirányítsa a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára. A tíz legtöbb mobilt, valamint a tíz legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák értékes vásárlási utalványt nyer, valamimt minden megye legtöbb használt elemet, valamint legtöbb használt mobiltelefont gyűjtő iskolája harmincezer forint alapítványi támogatásban részesül.

A 12 éve működő PontVelem Program keretében idáig 753 ezer kilogramm használt elemet és 181 ezer darab mobiltelefont gyűjtöttek be. Tavaly már 165 iskola csatlakozott az időszaki gyűjtéshez – áll a közleményben.

A részvétellel kapcsolatos információk a https://www.pontvelem.hu/szelektiv-hulladekgyujtes/gyujtoverseny oldalon olvashatók.

energiaoldal.hu – MTI