Hihetetlen 3D nyomtató! (videó)

Sci-fikre emlékeztető módon dolgozik a forradalmi technológiájú új 3D nyomtató. Ráadásul szupergyorsan, és zavaró rétegek nélkül! A szilícium-völgyi Carbon cég tavaly jelentette be „folyamatos folyékony interfészgyártás” (CLIP) nevű ultragyors, látható rétegek nélküli technológiáját. Tavaly csak korai felhasználók, olyan cégek, mint a Ford és a Legacy Effects ismerhették meg, a nagyközönség még nem.

Most már igen, mivel a Carbon 3D nyomtatói pár napja négy szolgáltatón keresztül elérhetők: CIDEAS, Sculpteo, Technology House, WestStar Precision.

szupergyors 3d nyomtatás

Az ultraviola (UV) fénnyel dolgozó speciális CLIP 25-ször, százszor gyorsabb a többi technológiánál. A fényt oxigénáteresztő, UV-transzparens ablakszerű felületen keresztül sugározzák.

Az ablak felett folyékony műgyanta található. Mivel a printelés az ablakon keresztül történik, folyamatosságát, látható rétegek hiányát az ablak feletti „halott zóna” biztosítja.

hirdetés

szupergyors 3d nyomtatás

A mainstream média és az ipar egyaránt felfigyelt a CLIP-re és a Carbon által használt anyagokra is. A 3D nyomtatást magasabb szintre emelő forradalmi módszerről és matériákról írtak.

szupergyors 3d nyomtatás Carbon

A startupot a Google, az Autodesk, a gyógyszergyártó Johnson & Johnson és mások 100 millió dollárral támogatták. Utóbbi az új technológiával nyomtatott egyedi orvosi műszereket.

forrás: freedee.blog.hu