Hihetetlen 3D nyomtató! (videó)

Sci-fikre emlékeztető módon dolgozik a forradalmi technológiájú új 3D nyomtató. Ráadásul szupergyorsan, és zavaró rétegek nélkül! A szilícium-völgyi Carbon cég tavaly jelentette be „folyamatos folyékony interfészgyártás” (CLIP) nevű ultragyors, látható rétegek nélküli technológiáját. Tavaly csak korai felhasználók, olyan cégek, mint a Ford és a Legacy Effects ismerhették meg, a nagyközönség még nem.

Most már igen, mivel a Carbon 3D nyomtatói pár napja négy szolgáltatón keresztül elérhetők: CIDEAS, Sculpteo, Technology House, WestStar Precision.

szupergyors 3d nyomtatás

Az ultraviola (UV) fénnyel dolgozó speciális CLIP 25-ször, százszor gyorsabb a többi technológiánál. A fényt oxigénáteresztő, UV-transzparens ablakszerű felületen keresztül sugározzák.

Az ablak felett folyékony műgyanta található. Mivel a printelés az ablakon keresztül történik, folyamatosságát, látható rétegek hiányát az ablak feletti „halott zóna” biztosítja.

hirdetés

szupergyors 3d nyomtatás

A mainstream média és az ipar egyaránt felfigyelt a CLIP-re és a Carbon által használt anyagokra is. A 3D nyomtatást magasabb szintre emelő forradalmi módszerről és matériákról írtak.

szupergyors 3d nyomtatás Carbon

A startupot a Google, az Autodesk, a gyógyszergyártó Johnson & Johnson és mások 100 millió dollárral támogatták. Utóbbi az új technológiával nyomtatott egyedi orvosi műszereket.

forrás: freedee.blog.hu

Kapcsolódó cikkek
Tovább dőlnek a melegrekordok, a hőségriadó jövő hétfőig tart!

A budapesti napi melegrekord kedden is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel. Július 3-án a fővárosban Elolvasom

Nyomtass palacsintát!

A Norvégiában élő amerikai Miguel Valenzuela különleges nyomtatót mutatott be a hétvégén. Az akrilból készült, Arduino-alapú PalacsintaBot neve mindent elmond: Elolvasom

Ritka földfémek és arany vízből?

Egy új orosz eljárás véget vethet Kína monopóliumának a ritka földfémek bányászatában. Különlegessége, hogy a vízbül veszi ki a zaranyat... Elolvasom

A Toyota további 10%-kal csökkenti az elektromos autók fogyasztását

Az elektromos és hibrid autók már így is takarékos üzemükről híresek, de a Toyota talált egy olyan területet, ahol további Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?