Hivatalos: 321 km-es hatótávú akkumulátor az LG-től

Cho Suk-jeh, az LG Chem pénzügyi vezetője bejelentette, hogy a gyártó olyan akkumulátorokat szállít majd az autóiparba, amivel az adott jármű egyetlen töltéssel 321 kilométer megtételére lesz képes.

hirdetés

Arra egyelőre nem derült fény, hogy melyik autógyártóval paktált le az LG, de a legtöbb forrás a GM-et helyezi középpontba. Erre mutat az is, hogy a GM tavaly bejelentette, hogy 200 mérföldes (azaz 321 km) hatótávú elektromos autó megalkotását fontolgatja.

Chevrolet Volt ChassisEgyelőre minden más részlet hiányos, de ha valóban a GM lesz az LG akkupakkjának „nyertese”, akkor azt a későbbiekben részben is felhasználhatja, például a Chevrolet Volt új generációjához, amelynek esetében 100 kilométeres elektromos hatótávot ígértek az illetékesek.

Az elektromos modell érkezését egyébként több forrás is emlegeti a GM részéről, sőt, 2016-ot már a premier éveként jelöli meg. Az árakat visszafogott mértékűre tervezik: valószínűleg a 10 milliós határon innen marad még Európában is a modell, amellyel még megérkezése előtt erős konkurenst kaphatna a Tesla hasonló hatótávot felmutatni tervezett középkategóriás modellje.

forrás: autopult.hu

Vélemény, hozzászólás?