Hőség, hőség, hőség: Megdőltek a napi melegrekordok

A fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt csütörtökön. Több helyen 39 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mostanáig ezen a napon 1988-ban Kiskunfélegyházán mérték a legmelegebbet, akkor 38,2 fok volt. A budapesti július 23-ai melegrekordot szintén 1998-ban rögzítették, akkor 36,4 fokig melegedett a levegő a fővárosban.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ehhez képest most több mint 1,5 fokkal melegebb volt a fővárosban. A legmelegebb Újpesten volt, ahol 38 fokot mértek.

hirdetés

Az új országos napi melegrekord 39 fok lett. Ezt az értéket a meteorológiai szolgálat három állomásán is – Békéssámsonban, Felcsúton és Tápiószelén – mérték.

Az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban többfelé lehetnek záporok, zivatarok, de még így is sok helyen 35 Celsius-fok feletti maximumhőmérséklet várható. Vasárnap már jobban mérséklődhet a kánikula.

MTI

 

Kapcsolódó cikkek
Melegrekordok Magyarországon

A megfigyelő-állomásokon mért maximum hőmérsékletek 1901-2010 között. 2011. nyarán több helyen is megdőltek az országos, illetve budapesti napi hőmérsékleti rekordok.

Több mint százéves országos napi melegrekord dőlt meg

A fővárosban több mint 60 éves, míg országosan több mint egy évszázados napi melegrekord dőlt meg hétfőn - közölte az Elolvasom

Tovább dőlnek a melegrekordok, a hőségriadó jövő hétfőig tart!

A budapesti napi melegrekord kedden is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel. Július 3-án a fővárosban Elolvasom

A szabadság alatt kevesebb áram fogy

Bár az országos melegrekord nem, a fővárosi megdőlt hétfőn, az áramfogyasztás viszont alatta maradt a júliusi csúcsnak. A nyári szabadságok Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?