Hőszigetelés házilag

Hiába az energiaköltségekből várható megtakarítás, ha a beruházás oldali tételek meghaladják a szigetelésre fordítandó összeget. Ilyenkor a „csináld magad” hőszigetelés lehet a megoldás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hőszigetelés teljes kiadásának a felét a munkaerő költségek adják. Ezen a problémán segítheti át a felújítást végzőket a „csináld magad” jellegű termékek.
A lakosság egyre gyakrabban, egyre vastagabb kiszerelésben használ homlokzati hőszigetelésést. Bár egy megfelelő vastagságú hőszigeteléssel akár az ingatlan energiaköltségének 25-33 százaléka is megtakarítható, sok embert elriaszt egy ilyen beruházás várható költségvonzata.

„A szigetelés vastagságától függetlenül egy ilyen beruházás egyik legnagyobb költségtétele a munkadíj, a beépítendő anyagok közül pedig fedővakolat, illetve a szigetelést rögzítő ragasztó ára. Szakértőink vallják: egyedül a ragasztón nem érdemes spórolni, a munkadíjon, és a vakolaton azonban már lehet.” – javasolja Dombi Ferenc, a Hőszigpont Kft. vezetője.

hirdetés

A lakosság „ügyesebbik” része a homlokzati hőszigetelő elemek felrakásával egyedül is képes elboldogulni, azonban a vakoláshoz már sok esetben szakembert hívnak ők is. Pedig a „csináld magad” mozgalom szellemében fejlesztett termékeknél minden esetben megspórolható a munkadíj, amely a teljes beruházási költségeinek akár a felét is kiteheti. A THERMOMASTER EASY színes vakolatai egy bármely építőanyag boltban beszerezhető hengerrel, a hagyományos vakolatokhoz képest vékonyabban vihetőek fel a falra, így mind az anyagszükséglet, mind pedig a négyzetméterre vetített költség csökken.Az élőmunka költség hiánya azonnal érezhető, az energiaköltségek megtakarítása pedig a következő télen biztosan megmutatkozik, főként, ha a folyamatosan emelkedő földgázárakat is figyelembe vesszük!

forrás: thermomaster.hu

Vélemény, hozzászólás?