Ilyen okostelefont még nem látott!

Megosztom
  •  
  •  
  •  
  •  


Megdöbbentő a formája ráadásul fizikai érintőgombjai vannak. A tegnap bemutatott Passporttal a BlackBerry újra diktálni akarja a divatot

Valaha a legmenőbb telefonnak számítottak a BlacBerry készülékek. Sztárok, üzletemberek, politikusok, újságírók féltve őrzött kincseinek-munkaeszközeinek számítottak. Például Naomi Campbell állítólag hisztérikusan ragaszkodott hozzá, igaz, alkalmanként meg boxernek használta. Barack Obama akkor is kitartott mellette, amikor az iPhone és az Android rendszerű, sok tekintetben összehasonlíthatatlanul praktikusabb telefonjai szinte kivégezték a kanadai márkát.

Kim Kardashian és egy BlackBerry Porsche P'9981 kép:  Hollywood Branded

Kim Kardashian és egy BlackBerry Porsche P’9981
kép: Hollywood Branded

Néhány év agonizálás után a Blackberry lassan elkezdett lendületbe jönni. Először érintőképernyős modellekkel és egy (elég hamar megbukott) tablettel erősítettek, valamint az operációs rendszerüket is igyekeztek a kor követelményeinek megfelelő formába hozni. Közben arra is hangsúlyt fektettek, hogy megtartsák telefonjaik legfőbb erényét, a kommunikátor jelleget.

BlackBerry PassportA tegnap bemutatott BlackBerry Passport egyszerre próbál visszatérni a gyökerekhez (fizikai billentyűzet) és forradalmi lenni. Nézzük mit jelentenek ezek.

BlackBerry PassportA Passport formája, hogy is mondjam, szokatlan. Amint a név utal rá egy útlevél formátuma, ezzel pedig jócskán kilóg a sorból.

BlackBerry Passport táblázatkezelőA jól megtermett, 4,5 hüvelykes kijelző majdnem akkora, mint az iPhone 6-é (4,7″). Méretaránya viszont nem 16:9, vagy valami hasonló, hanem 1:1. Ez bizony egy „kocka”, ami ugyan elég szokatlan, de a telefon fekvő helyzetben is ugyanolyan képarányt nyújt, mint állítva. Dokumentumok, táblázatok szerkesztéséhez meg a BlackBerry szerint ez a legjobb.

BlackBerry Passport1Az egyik legnagyobb újítás, hogy a sokak által máig kedvelt fizikai billentyűk érintésérzékenyek, így számos további funkciót tesznek lehetővé.

Például a gombokat simogatva lehet scrollozni a képernyőn, vagy szöveget kijelölni, így közben semmit nem takarunk ki az ujjunkkal. A képernyő azért természetesen szintén érintésérzékeny.

hirdetés


A fizikai gombok mellett a BlackBerry természetesen hangvezérlésben is erősít. A BlackBerry® Assistant szintén az üzleti élet felől közelíti meg a kérdést.

BlackBerry Assistant PassportNem elhanyagolható, hogy BlackBerry 10 operációs rendszeren elérhető a BlackBerry okostelefonokon az Amazon App Store, és több százezer androidos alkalmazás közül válogathatunk, amelyeket a Passport (is) futtatni képes.

A BlackBerry Passport célközönsége legfőképpen a biztonságra nagyon érzékeny vállalati szegmens, aminek a gyártó igyekszik is maximálisan megfelelni. A BlackBerry Hub például egy helyre gyűjti az összes kommunikációs tevékenységet az e-mailektől a közösségi médiáig.

Kanadában már kapható is a Passport, de a világ többi részére is megérkezik még idén. Az ára 599 dollár kártyafüggetlenül, ami kedvezőnek mondható.

Most pedig jöjjenek az adatok:

13 mp autófókuszos hátlapi kamera képstabilizátorral, 1080p HD videó rögzítés. 2 mp frontkamera, 720p HD videó rögzítés.

3450 mAh akkumulátor, 4,5″-os 1440 x 1440 pixeles, 453 DPI-s LCD, 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor, Adreno 330, 450MHz GPU, 3 GB RAM, 32 GB Flash tároló, microSD kártya (max. 128 GB), GPS, NFC, USB 2.0, rozsdamentes acél keret.

Méret: 90,1 x 128 mm, vastagság: 9,3 mm. Súly: 196 g.

energiaoldal.huMegosztom
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?