Innováció és jótékonyság

Támogatási megállapodást kötött az Innoexpo Kft. a Tábitha Gyermekhospice házzal, amelynek célja az életet veszélyeztető, életet rövidítő betegségekben szenvedő gyermekeket segítő intézmény munkájának támogatása, jelentették be budapesti sajtótájékoztatójukon.


Az Innoexpo Kft. képviseletében Kiss Attila ügyvezető számolt be az együttműködés elindulásáról és részleteiről.


Mint elmondta, szeptemberben indult hagyományteremtő innovációs sorozatuk első állomásaként jelentették meg A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványukat, ezt követően pedig 2019. január 15-én 16 órai kezdettel rendezik meg A TOP 10 legérdekesebb magyar innováció díjátadó gála és jótékonysági estet a Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központban.

A Tábitha Gyermekhospice házzal kötött megállapodás keretében az Innoexpo Kft. elkötelezte magát, hogy a 2019 év végéig, innovációs eseményeik során minden bevételük 10%-át a Tábitha ház javára ajánlják fel támogatásként.

Újságírói kérdésre válaszolva Kiss úr elmondta, hogy azért esett a választásuk a Tábitha házra, mert az intézményben tapasztalt szeretetteljes légkör és lelkiismeretes munka nagyon megérintette őket.

A Tábitha Gyermekhospice ház rendkívül fontos munkát végez Magyarországon, amire a támogatással és rendezvényeikkel is szeretnék ráirányítani a figyelmet – tette hozzá. A kezdeményezés nyitott, cégek, és magánszemélyek egyaránt csatlakozhatnak hozzá.

A Tábitha Gyermekhospice ház nagykövetasszonyaként Nemes Anna vett részt a sajtótájékoztatón, egyben ő lesz a háziasszonya a Stefánia Palotában megrendezésre kerülő díjátadó gálának is, amelynek bevételeiből a szervezők szintén a Tábitha házat kívánják támogatni.

A rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A fent említett jótékonysági célra létrehoztak egy bankszámlaszámot is, az itt összegyűlt adományokat a 2019 végén megrendezésre kerülő első Innoexpo Innovációs Kiállítás és Vásár keretében szeretnék a ház képviselői számára átadni.

 

Támogatói bankszámlaszám:

hirdetés

10402283-50526881-53741010

Támogatók jelentkezése és jegyvásárlás:

timea.monori@innoexpo.hu

0620-566-4140

 

A Tábitha Gyermekhospice házról

Teljes körű, magas színvonalú – és ingyenes

A Tábitha nem kórház, hanem teljes körű ellátást biztosító otthon a gyógyíthatatlan gyerekeknek és családjaiknak. Aki azt gondolja, hogy „tragikus, nyomasztó hely”, téved: mosoly, nevetés, játék és sok-sok szeretet határozza meg a légkört.

Évente Magyarországon a becslések szerint több száz családban történik meg, amitől minden szülő legjobban fél: kiderül, hogy a gyermek betegsége nem gyógyítható, s a további gyógyító kezelések csak rontanák az állapotát. Ilyenkor azzal kell szembenézni, hogy a beteg földi élete belátható időn belül véget ér. Nehéz ezt kimondani, felfogni még nehezebb. A szülők általában küzdelmes lelki úton jutnak odáig, hogy nem a lehetetlent kell újra és újra megpróbálni, hanem a kialakult helyzettel kezdeni valamit.

Ilyen helyzetben is van segítség, csak ezt, sajnos, egyelőre kevesen tudják – és még kevesebben veszik igénybe. Nagy segítség, ha orvosokban is, szülőkben is tudatosul, hogy a lehetőség adott: itt nyitott szívvel és teljes szakértelemmel fogadják a legnagyobb bajban levő családokat.

A palliatív medicina, vagyis a hospice szolgáltatás – a sok kitűnő eredmény dacára – hazánkban a valós szükségleteknek csak töredékét képes kielégíteni. Nincs ez máshogy a gyermekek esetében sem. Sok teendő van még, hogy az orvosok körében elterjedjen a palliatív szemlélet, és tudatosodjon, hogy az élet utolsó időszakát szinte elképzelhetetlen mértékben meg lehet könnyíteni!

De milyen munka folyik a Tábitha házban? A nappali ellátás keretében napközben, meghatározott ideig ápolják a gyermeket. Az ún. tranzitellátás akkor vehető igénybe, ha a gyermek tartós, speciális otthoni ápolásra szorul: a törökbálinti házban a szülők a szakemberektől megtanulhatják a biztonságos kezelés, ellátás módozatait. A mentesítő ellátással a sokszor kimerült, csüggedt szülőktől egy időre átveszik a gyermek ápolását és felügyeletét. És végül, de nem utolsósorban: itt működik az életvégi ellátás, amikor a terminális állapotú gyermeknek és családjának nyújtanak segítséget. A Tábitha szakemberei nem csak a halálesemény előtt és közben, de utána, a gyászfolyamatban is készek segíteni.

Nagy segítség, ha orvosokban is, szülőkben is tudatosul, hogy a lehetőség adott: itt nyitott szívvel és teljes szakértelemmel fogadják a legnagyobb bajban levő családokat.

innoexpo.hu