iPhone-ra is kijött a rendőrapp

Nagy siker a RUTIN névre hallgató rendőrségi applikáció. Android és WindowsPhone platformra már csaknem 44 000 felhasználó töltötte le.

A RUTIN, teljes nevén a Rendőrségi Útinformációs Rendszer immáron az Android és Windows Phone változat mellett már iOS operációs rendszerekhez is elérhető, ingyenesen letölthető az alkalmazásboltokból, írja a police.hu.

kép: police.hu

kép: police.hu

A rendőrség 2015. augusztus 25-én publikálta a saját fejlesztésű mobil applikációját, amely közlekedést segítő tájékoztatásokat küld a felhasználók telefonjaira a rendőrségi tevékenység-irányítási központok információi alapján.

hirdetés

Az alkalmazásban mind szöveges leírás, mind térképen elhelyezett piktogramok alapján tájékozódhat a felhasználó a különböző közúti eseményekről és forgalomkorlátozásokról, illetve megtekinthetőek a határforgalomra vonatkozó várakozási idők is.

Rutin applikáció

A baleseti értesítések és egyéb közlekedési információk többsége – a rendőrségi értesülés időpontjától számítva – tíz percen belül megjelenik a RUTIN felületén. A rendőrségi ügyeletesek eddig több mint 11 000 közúti eseményről küldtek ki üzeneteket a felhasználók telefonjaira. Ez országosan, napi átlagban vizsgálva nagyjából 170 olyan esetet jelent, amelyekről a RUTIN – több alkalommal is frissített – tájékoztatást adott.

Letöltené? Ha androidos készüléke van, kattintson ide, Windows Phone tulajdonosok ide, Apple-kedvelők pedig ide!

Kapcsolódó cikkek
Novemberben nőtt a forgalomba helyezett autók száma az EU-ban

Tavaly szeptemberben vezették be ugyanis a forgalomba helyezési engedélyeztetés feltételeként a WLTP emissziós mérési eljárást, ami jelentős mértékben visszavetette az Elolvasom

Alacsony padlós, légkondicionált HÉV-ek jönnek

A kormány és a főváros megegyezett többek között arról, hogy alacsony padlós, légkondicionált járművekre cserélik 2020-2027 között az elavult HÉV Elolvasom

Helyt adott a bíróság a Heathrow repülőtér harmadik pályájának megépítése elleni fellebbezésnek

Boris Johnson nemrégiben bejelentette, hogy ha kell, "a buldózerek elé fekve" akadályozza meg Heathrow új pályájának megépítését

Egyre öregebb a magyarországi autópark

156 ezer darab importált használtautó van jelen a magyar kereskedelemben, ezeknek közel 80 százaléka 2009 előtti jármű

Vélemény, hozzászólás?