Johammer J1: elektromos döbbenet Ausztriából (videó)

Úgy látszik lehet még meglepően újszerű formatervű motorkerékpárt készíteni, de azért elég nagyot kell gurítani. A Johammernek volt elég mersze hozzá…

Johammer_elektromos motorkerékpárRáadásul nem is tanulmányról van szó, amit aztán ha gyártásba is engednek, csak erősen visszafogottabb formában.

johammer_J1 lampaAz extrém kinézetű motorokat viszont hamarosan gyártani fogják, ráadásul itt, a szomszédos Ausztriában. Komoly érdeklődők már tesztvezetésre is jelentkezhetnek a cég honlapján.

Johammer J1 elektromos motorbicikliSzerencsére a meglepő külsőn túl műszaki csemegéket is tartogat a Johammer J1. Ilyen például a Tesláéhoz haszonló építési elv. Ahogy ott az akkumulátor az alvázba került és erre épül a futómű és a motor, rengeteg helyet hagyva az utastérben, itt is igyekeztek minden súlyosabb alkatrészt (akku, motor, futómű) földközelben elhelyezni.

hirdetés

Johammer J1 hajtásláncEzzel a megoldással a motor súlypontja olyan mélyre került, amivel káprázatos stabilitás és könnyű vezethetőség érhető el.

Johammer J1 szürke elektromos motorA motor kétféle, saját gyártású lítium-ion akkucsomagjával 150-200 km hatótáv érhető el. 80%-os töltöttségükhöz 2,5-3,5 óra szükséges, de gyorstöltővel ez lerövidíthető 60-80 percre. Az elektromos motor teljesítménye 11kW (14,75 lóreő). Természetesen nem hiányozhat a fékenergia-visszatáplálás sem.

johammer_J1_villanymotorÁruk 23 000-25 000 euró lesz, tehát a különlegességért nagyjából egy Nissan Leaf árát kell leszurkolni.

Vélemény, hozzászólás?