Kábellopás miatt csak egy vágányon közlekedik a ráckevei HÉV Dunaharasztinál

Kábellopás miatt csak egy vágányon tud közlekedni a H6-os ráckevei HÉV Dunaharaszti külső és Pesterzsébet-felső közötti pályaszakaszon – közölte a BKV fődiszpécsere péntek reggel az MTI-vel.

A két állomás közötti, hat megállóhelynyi szakaszon a reggeli csúcsforgalomban buszokat állítottak be, hogy segítsék a közlekedést – mondta a fődiszpécser, hozzátéve, a hiányzó kábelt délelőtt pótolják.

kép:elDaniel/indafoto.hu

Tegnap szintén ismét kábeleket loptak a fővárosban a H5-ös, szentendrei hév vonalán, továbbá a VIII. kerületben a 37A villamos vonalán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A szentendrei hév vonalán legutóbb a múlt héten loptak el 170 méternyi kábelt. Az akkori anyagi kár közel 1,8 millió forint volt. A BKK feljelentést tett az ügyben.

hirdetés

A BKK mostani közleménye szerint a H5-ös hév vonalán, Csillaghegy állomás közelében szerda este “nyolc oszlopköznyi légkábelt” loptak el ismeretlen elkövetők. A lopási kár megközelítőleg 2 millió forint, a helyreállítás értéke pedig 5 millió forint.

A hév közlekedése folyamatos volt, azonban az áramkorlátozás miatt lassítani kellett a szerelvények forgalmát. A korlátozás a kábelek pótlásáig marad érvényben – tették hozzá.

A 37A villamos vonalán csütörtökön a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai felüljárón rongálták meg a kábelszekrényeket, és 26-26 méter betáplálási kábelt tulajdonítottak el ismeretlenek. Az eset a villamosforgalmat nem akadályozta. A lopási kár megközelítőleg 700 ezer forint – írta a BKK.

Ismét emlékeztettek arra, hogy a tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat – 250 ezer forint jutalmat – ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását.

Továbbá 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Vélemény, hozzászólás?