Karcagon szeméttelep, Budapesten kukásautó égett le

Hétfő estére az izzást is megszüntették a tűzoltók azon a karcagi szeméttelepen, ahol vasárnap óta nagy területen lángolt egy hulladékhegy 

S. Tóth Anikó a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy nyolcszáz négyzetméter alapterületű, rekultiválásra váró, magasra feltornyozott, összetömörített hulladékhalom oltásán vasárnap délután óta dolgoztak a tűzoltók a karcagi regionális lerakó területén, miután egy autós a 4-es úton közlekedve észlelte a füstöt és bejelentette a katasztrófavédelemnek.

MTI Fotó: Mészáros János

MTI Fotó: Mészáros János

Hétfőn nap közben már csak a helyi tűzoltók dolgoztak az izzó tűzfészkek felszámolásán, egy erőgép segítségével terítve szét a hulladékhalom rétegeit. Az utómunkák még tartanak, és vizsgálják a tűz keletkezésének okát – tette hozzá.

MTI Fotó: Mészáros János

MTI Fotó: Mészáros János

A szóvivő korábban arról tájékoztatott, hogy a hulladékhegy oltására hat járművel Karcagról, Kisújszállásról, Szeghalomról és Püspökladányból is érkeztek tűzoltók.

hirdetés

Közben hétfőn Budapesten, Vecsés határánál tűz keletkezett egy kukásautó vezetőfülkéjében, az Üllői úton.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A lángok átterjedtek a jármű szeméttároló részére is. Senki sem sérült meg, de az oltás idejére lezárták az út ezen szakaszát.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelem azt közölte a honlapján, hogy a forgalmi változás érinti a 236-os busz forgalmát is.

MTI – energiaoldal.hu