Kémvillamos fülelte le a kábeltolvajokat

A kábelhálózat éjszakai ellenőrzését végző kémvillamos vezetőjének segítségével fogta el a rendőrség a feltételezett fémtolvajokat. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a villamos- és hév-vonalakon rendszeresen közlekedtet olyan szerelvényeket, amelyek ellenőrzik a felsővezetéki hálózatot. Ezúttal is egy ilyen szerelvény vezetőjének köszönhetően kerültek rendőrkézre a tettesek. A bátor járművezető jutalomban részesül.

Kémvonat. kép: mi6-hq.com

Kémvonat. kép: mi6-hq.com

hirdetés

Március 21-ről 22-re virradó éjjel 1 órakor a XI. kerületben a Repülőtér megállóhely és Kamaraerdő között haladó kémvillamos vezetője arra lett figyelmes, hogy az egyik felsővezeték-tartó oszlopra ismeretlen személy mászott fel, illetve rongálás nyomait vélte felfedezni. A járművezető azonnal értesítette a rendőrséget és intézkedést kért. A helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy valóban kábellopási kísérlet történt. A feltételezett elkövetőket a gyors reagálásnak köszönhetően a rendőrség elfogta, a becsült anyagi kár körülbelül 200 000 forint. A figyelmes járművezető vezérigazgatói jutalomban részesül éberségéért – közölte a BKV.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérik a lakosság együttműködését is, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, a BKV kéri, hogy azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

OrientPress Hírügynökség