Kenderültetvény ingyen árammal…

Vádat emelt a Ceglédi Járási Ügyészség egy 36 éves férfi és 24 éves párja ellen, akik Cegléd környékén csaknem négyszáz tő vadkendert termesztettek és az ültetvény fenntartásához több mint kétmillió forintnyi áramot loptak – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a Cegléd melletti dűlőben, egy rokonuktól kapott házban élő kecskeméti párnak se munkahelye, se jövedelme nem volt, de mivel rendszeresen kábítószert fogyasztottak, 2013-ban elhatározták, hogy vadkendert fognak termeszteni.

kép: police.hu

kép: police.hu

A ház több helyiségét a növény optimális fejlődéséhez szükséges módon alakították át, megfelelő hőmérsékletet, páratartalmat, mesterséges fényt biztosítottak, termőföldet és speciális tápoldatot is beszereztek, az ablakokat pedig fóliával, hungarocellel sötétítették el. Az ültetvény működtetéséhez jelentős mennyiségű áramra volt szükség, ezt a mérőóra megkerülésével, méretlenül szerezték meg, 2,3 millió forint kárt okozva a szolgáltatónak.

Amikor 2015 márciusában a rendőrök házkutatást tartottak, az ültetvény már 399 tő élő, különböző fejlettségi stádiumú vadkenderből állt.

hirdetés
kép: police.hu

kép: police.hu

A szóvivő hozzátette: a vádlottak a növények leveleiből füves cigarettát készítettek, ezt napi rendszerességgel szívták, miközben LSD-t és új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat is szereztek, illetve szedtek.

Az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és lopás bűntette miatt emelt vádat a pár ellen, és fegyházbüntetés kiszabását kérte. A férfi jelenleg házi őrizetben van, a nő lakhelyelhagyási tilalom alatt áll – közölte Gyugyi Csilla.

A képek egy fegyverneki kenderültetvényen készültek, forrás: police.hu.

energiaoldal.hu – MTI

 

Kapcsolódó cikkek
Veszélyesek az iPhone-os hőkamerák? (videó)

Elvileg az energiatakarékosságban segíthetnek (és persze szórakoztatóak) az iPhone okostelefonokhoz fejlesztett kisméretű hőkamerák, de egy, a 9gag TV-n megjelent videó Elolvasom

Óvatosan dokkolja BuBiját!

Bő egy héttel a rendszer élesítse után máris lába kelt egy Mol BuBi biciklinek. A BKK feltételezése szerint bérlője rosszul Elolvasom

Lecsaptak a lomizókra?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgon rakteréből 620 kilogramm, valamint egy családi ház kertjéből és garázsából 30 Elolvasom

Pizzériából lopott hővel fűtöttek…

A leleményes elkövetők a szomszédos pizzériából lopott hőenergiával fűtötték üzlethelyiségüket, amivel több mint egy millió forint kárt okoztak. A Budapesti Elolvasom

Vélemény, hozzászólás?