Kicsit csökkent a lakástüzek száma

Kétszáz embernek kellett elhagynia otthonát egy csepeli panelházban keletkezett tűz miatt. 

Kigyulladt egy lakás erkélye Csepelen, egy tízemeletes épületben szerda délután, az oltás idejére kétszáz embernek kellett elhagynia otthonát – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Kolozsi Péter elmondta: a XXI. kerületi, Kossuth Lajos utcai panelház nyolcadik emeletén, az erkélyen keletkezett tüzet, amely átterjedt a lakásra, eloltották, senki nem sérült meg.
A tűz miatt mintegy kétszáz embert kellett kikísérni az épületből, időközben a lakók visszatérhettek otthonukba.

Budapest, 2017. november 1.
Tűz egy csepeli használtautó-kereskedésben a XXI. kerületben, II. Rákóczi Ferenc úton 2017. november 1-jén. A tűzesetben egy nő sérült meg.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kigyulladt egy társasház egyik lakásának helyisége Pesterzsébeten szerdán, a tűzoltók egy idős nő holttestére bukkantak.

hirdetés

Mire a tűzoltók megérkeztek, a tűz már magától kialudt a Kende Kanuth utcai lakásban. Jelenleg tartanak az utómunkálatok.

Budapest, 2017. november 2.
Tűzoltók Budapesten, a XIX. kerületben, ahol tűz ütött ki egy idősotthonban 2017. november 1-jén késő este. Heten füstöt lélegeztek be, közülük négy embert kórházba vittek.
MTI Fotó: Lakatos Péter

Tűz ütött ki egy idősotthonban szerdán késő este Budapest XIX. kerületében, négy embert szállítottak kórházba, mert füstöt lélegeztek be – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint egy emeleti helyiség gyulladt ki a kispesti József Attila utcában lévő idősek otthonában. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre és gyorsan elfojtották a lángokat.
A tűzoltók harminckét idős embert és két gondozót kísértek ki szobáikból az aulába, ahol a mentők mindenkit megvizsgáltak. Heten füstöt lélegeztek be, közülük négy embert kellett kórházba szállítani.

Budapest, 2017. november 2.
Rendőrök menekítenek egy mozgáskorlátozott nőt Budapesten, a XIX. kerületben, ahol tűz ütött ki egy idősotthonban 2017. november 1-jén késő este. Heten füstöt lélegeztek be, közülük négy embert kórházba vittek.
MTI Fotó: Lakatos Péter

Az épület emelete füsttel telítődött, ezért a házat át kellett szellőztetni, az időseket addig egy melegedőbuszban helyezték el.
Az első információk még öt sérültről, közülük három ember kórházba szállításáról szóltak.