Krémdezodor villámgyorsan, házilag – akár meg is ehetnéd

Az ötlet tényleg innen jött, bemászott a lakásba egy bödön kókuszzsír, épp gombás rántottát készítettem, amikor beugrott, ha már itt csücsül tűzhely mellett, miért ne próbálnám ki másra.

Miután orvosilag elrendelt búza megvonásban vagyunk családilag, egy hete kimerítő barangolásokat teszek a gluténmentes kenyerek világába (csak annyit mondanék: ezt beszívtam…), így aztán keményítő is van itthon ipari mennyiségben, szóval adta magát, hogy krémdeóval kísérletezzek.

krémdezodor házilag kókuszzsírból, csináld magad, házilag, diy

Persze megint nem én találtam fel a spanyol viaszt –sosem mondtam – szóval a recept már létezett én csak kicsit a ízlésemre farigcsáltam.

Hozzávalók:

  •          1 ek kókuszzsír
  • hirdetés
  •          1 ek kukoricakeményítő
  •          1 ek szódabikarbóna
  •          5 csepp kubeba illóolaj
  •          5 csepp citrom illóolaj

A kókuszzsírt vízgőzben felolvasztottam, majd belekevertem a keményítőt és a szódabikarbónát, majd az illóolajokat.

Tégelybe töltöttem és kész. Igen, amúgy a szódabikát is meg lehetne enni és a nagy tisztaságú illóolajokat belsőleg is használják egyes aromaterápiás iskolák, itthon sajnos nem igazán elterjedt ez a módszer.

Megkóstoltam, finomnak mondjuk nem finom, de legalább hatékony ezt viszont teszteltem. Felvinni is könnyebb a shea vajas verziónál a, hiszen a kókuszzsír jóval lágyabb.Viszont ha esetleg magunkkal vinnénk, akkor érdemes jól zárható tégelybe tenni, mert könnyen megolvad.

forrás: okoanyu.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?