Laptopból festővászon

Rendhagyó kezdeményezést hívott életre Fekete János vállalkozó, művészetbarát, műgyűjtő. Már nem használható laptopokat osztott szét szentendrei képzőművész barátai között.

A cél, hogy mindenki a maga világában, festészetével, művészi alakításával hozzon létre korunk egyik emblematikus eszközéből egy önálló műtárgyat. A kiállítás október 15-én a Symbol Art Galériában nyílik.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

MTI Fotó: Czimbal Gyula

hirdetés

Az eredmény izgalmas, sokszínű, különböző művészi látásmódokat felvonultató: megfestett, bevont, fúrt, applikált, átalakított műtárgyak. A művészi látásmód az elgondolkodtatótól a humorosig sokrétű. A műtárgyak és a művészek száma folyamatosan bővül. A kiállítás egyik célja a szentendrei művészek, köztük a fiatalabb generáció munkáit hivatott bemutatni. A már két vándorkiállítás sikeres bemutatóján túl ( Péter Pál Galéria, Párizsi Galéria, Budapest) lévő kiállítás ezúttal a Symbol Art Galériában (1036 Budapest, Bécsi út 56.) tekinthető meg október 22-ig.

MTI Fotó: Czimbal Gyula

MTI Fotó: Czimbal Gyula

Résztvevő művészek: Aknay János, Almási Gertrúd, Barakonyi Zsombor, Bálint Ildikó, Bihon Győző, ef Zámbó István, Farkas Zsófi, Jávor Piroska, Kemény Zoltán, Krizbai Alex, Lukoviczky Endre, Orbán Attila, Paraszkai György, Pistyúr Imre, Pauli Anna, Regős Anna, Regős István, Tímár Gergő, Verebélyi Dia, Winkler Zsuzsi, Závodszky Ferenc.