Lassan kihűl az Otthon Melege

Eddig összesen 21 400 pályázat érkezett a program energiahatékonysági kiírásaira – írja a Napi Gazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása alapján. A három pályázatra 2,72 milliárd forintot különítettek el. A legnagyobb érdeklődés a fűtés-korszerűsítési alprogramot övezte, ahol kazáncserére lehetett támogatást igényelni összesen egymilliárd forint értékben.

A tárca hangsúlyozza, hogy a programot a forrás kimerülése miatt csak felfüggesztették, a minisztérium folyamatosan dolgozik azon, hogy a lakossági energiahatékonysági programok hátterét biztosító források a jövőben is rendelkezésre álljanak. Kazáncseréhez közel 2700-an igényeltek segítséget.

A lap közlése szerint csütörtökön indul az Otthon Melege Program utolsó kiírása: a homlokzati nyílászárók cseréje alprogram esetében mától a dél-dunántúli régióban élők is pályázhatnak.

hirdetés

Ebben a kategóriában eddig mintegy kétezren nyújtottak be támogatási igényt, az alprogramban jelenleg még biztosan rendelkezésre álló forrás teljes összege körülbelül 300 millió forint.

A háztartási nagygépek cseréjére eddig 16 700 pályázat érkezett be, az ebben a kategóriában még felhasználható keret 110 millió forint.

A fejlesztési tárca hangsúlyozta, hogy az energiahatékonysági program november 14-i újraindítása óta a pályázatok befogadása zökkenőmentesen zajlik.
Napi Gazdaság / MTI / OPH