Tovább fiatalodik a BKV buszflottája

A már meglévő 3 darab új konstrukcióban beszerzett jármű mellé újabb 15 darab alacsonypadlós Ikarus busz áll forgalomba a BKV-nél. A buszok összeszerelését, fényezését és üzemeltetését is a cég végzi, melynek köszönhetően előállításuk költséghatékonyabb, mint a globális gyártóktól vásárolt más járművek.

A buszok a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási szabályoknak is megfelelnek a főváros élhetőbb környezetének biztosításáért, mindemellett az alacsonypadlós kialakítás biztosítja az akadálymentes közlekedést. A modern belső tér esztétikus kialakítása és klimatizálása igazodik a budapesti utazóközönség igényeihez – írja a BKV közleményében.

Ikarus 127 V2. kép: bkv.hu

Ikarus 127 V2. kép: bkv.hu

hirdetés

Annak köszönhetően, hogy az összeszerelést, a fényezést és a belső tér kialakítását is munkatársaink végzik, a PKD konstrukcióban beszerzett új buszok mintegy 12 százalékkal költséghatékonyabban készülnek el egy komplett jármű vásárlásához képest. Számos járulékos értéket is hordoz ez az alternatíva, hiszen az autóbusz kialakítása teljes mértékben a budapesti utasigényekre szabható, a gyártásban résztvevő kollégák pedig olyan tapasztalatokkal gazdagodnak, amelyekkel nem csak a későbbi karbantartásra készülnek fel, de az új technológiákat elsajátítva más típusoknál is alkalmazható tudásra is szert tesznek. A saját gyártású jármű iránti elköteleződés pedig stabil alapot teremt a gondos üzemeltetéshez.

Tarlós István főpolgármester határozott elvárása a budapesti buszflotta fejlesztése, aminek egyik lépése a PKD konstrukcióban történő beszerzés. A 15 darab Ikarus 127 V2 típusú alacsonypadlós szóló városi autóbuszból 4 darab már novemberben forgalomba állt, 5 darab levizsgázott, és további 6 darab kocsitest még gyártás alatt van.

Hosszútávon a BKV Zrt. célkitűzése nem más, mint egy olyan saját kivitelezésben épített járművekből álló, folyamatos megújulásra képes flotta felállítása, mely nem csupán költséghatékonyságával járul hozzá a fenntartható fejlődéshez és az üzem – konkurenciához viszonyított – árelőnyének biztosításához, de hathatósan segíti a főváros élhetőbb környezetének biztosítását is.
OPH

Vélemény, hozzászólás?